9 manieren om een affirmatie te gebruiken

Een affirmatie is een gedachte waar je bewust voor kiest. Een gedachte waarbij je iets loslaat en/of een gedachte die je ondersteunt in het bereiken van je doel. Een gedachte die er voor zorgt dat je je geen slachtoffer voelt van een situatie, maar die jou de kracht geeft om te veranderen. Hierbij is het wel belangrijk om niet zomaar ‘positieve’ zinnen te roepen, maar dat je iets kiest waar jij een heel goed gevoel van krijgt. Soms is het even zoeken naar iets wat bij je past en fijn voelt. Wat kun je doen met een affirmatie? Hieronder vind je 9 manieren om een affirmatie te gebruiken.

Schrijven
  • Schrijf je affirmatie op een briefje en hang deze op je spiegel, leg hem naast je bed, stop hem in je portemonnee.
  • Je kunt hem regelmatig in een schriftje schrijven. Bijvoorbeeld iedere ochtend als je net wakker bent. Lekker wakker worden zo!
Denk eraan
  • Denk aan je affirmatie als je aan het fietsen bent, in de rij bij de kassa staat te wachten, als je aan het stofzuigen bent.
  • Zeg hem hardop als je er aan denkt.
Spiegel
  • Je kunt hem tegen jezelf in de spiegel zeggen. Dat heeft veel kracht! Kijk jezelf dan wel zo liefdevol mogelijk aan. En niet ondertussen tegen jezelf zeggen dat je haar stom zit en je een onderkin hebt. 
Zing
  • Je kunt hem zingen. Heel hard. In de auto. Of onder de douche 🙂 Voor instant blijheid. Kies een melodie die je aanspreekt en zing hier je affirmatie op.
En verder
  • Gebruik een affirmatie als wachtwoord. Ikbenleuk! of ikverdienLIEFDE! of 1234IkhebPlezier.
  • Maak je affirmatie visueel. Schrijf je affirmatie op een stuk karton, plak er plaatjes en woorden bij die jij erbij vindt passen. Zorg ervoor dat je enorm blij wordt als je er naar kijkt. 
  • Je kunt hem door mij laten bewerken met een foto erbij (zoals hierboven), en opslaan op je telefoon. Eventueel als beginscherm zodat je hem regelmatig ziet. Wil je dat? Laat het me weten. Geef aan welke affirmatie je wil hebben en wat voor soort foto je wil. Stuur ik hem naar je op, gratis en voor niks 🙂

Dit waren 9 manieren om een affirmatie te gebruiken. Hier kun je horen hoe je een affirmatie maakt die echt werkt.

Inspiratie nodig? Hier hoor je affirmaties die helpen om blij te zijn met je lijf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *