Loslaten van verwachtingen

Vorige week liep ik de Walk of Wisdom, een pelgrimstocht rondom Nijmegen. Een prachtige route, echt een aanrader! Ik ben bezig met de NLP Post-Master opleiding en we zijn bezig met het blok ‘Spiritualiteit’. Volop leven vanuit je hart. Dus deze wandeling vond ik heel mooi passen bij dit onderwerp. Samen met mijn vriendin Ineke (zij volgt dezelfde opleiding) hebben we de halve route gelopen. Een wandeling vol inzichten en inspiratie. Bij iedere stap iets loslaten (zoals verwachtingen) en op weg naar meer zelfliefde. En het heeft mij veel opgeleverd.

Regen

De eerste dag begon het te regenen. Heel veel regen. Mijn eerste reactie was te roepen: getsie, bleh, jammer. Maar ik besefte gelijk dat ik hiermee helemaal NIKS aan de situatie zou veranderen. Het gaat er niet minder hard door regenen. Dus: geen gemekker, de regen accepteren, nemen zoals het komt. En dit hebben we deze dagen veel kunnen oefenen: harde wind, zere benen, spierpijn, blaren.

Je gedachten bijsturen

Mopperen maakt de omstandigheden niet beter. Je kunt wel veranderen hoe je er mee om gaat en je gedachten op dat moment bijsturen. En vol vertrouwen zijn dat alles goed komt en dat alles wat je nodig hebt, naar je toe komt op het juiste moment. En blij zijn dat iemand ooit de poncho heeft uitgevonden. Dus: wees lief voor jezelf, mopper minder en kijk wat het met je doet.

Loslaten van verwachtingen

Verder hebben we veel gepraat over verwachtingen loslaten. Ik kwam er achter dat ik heel veel verwachtingen heb. Van mensen, van mezelf, van het leven. Tijdens de wandeling ben ik heel bewust geworden van mijn verwachtingen die ik steeds had, en heb sommige losgelaten. Met minder verwachtingen ben je eerder tevreden met de situatie. Dus meer tevredenheid en dankbaarheid! Probeer maar eens bewust te zijn van de verwachtingen die jij hebt. Verwachtingen creëer je zelf. En als iets niet gaat zoals je verwacht, hoe reageer je dan? Lukt het jou om bepaalde verwachtingen los te laten?

Wil jij weten hoe jij je gedachten kunt veranderen? Luister dan deze aflevering van mijn podcast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *