Loslaten

Loslaten. Dat is voor veel mensen iets ingewikkelds. Tijdens de pelgrimsroute, die ik een paar weken geleden liep, kwam ik een zogenaamde koortsboom tegen. Hier kun je een lapje stof in hangen om iets los te laten (vroeger hingen ze er een lapje stof in van iemand die koorts had, vandaar de naam).

De takken van de boom hingen best hoog, gelukkig stond er een muurtje naast (ook nog best hoog). Dus ik heb wel een beetje moeite moeten doen om iets los te laten :). Ik had geen lapje stof bij me, dus heb ik één van mijn sokken doorgeknipt, zodat ik hem in de boom kon knopen. Die ik al een hele dag aan had gehad overigens haha. Maar ik heb symbolisch iets losgelaten, dat voelt heerlijk.

Intentie om los te laten

Loslaten is iets waar veel over wordt gezegd. Ik denk dat als je de intentie hebt om iets los te laten je al een heel eind op weg bent. Eerst is het belangrijk om helder krijgen wát je precies wil loslaten. Je kunt van alles loslaten. Denk aan: een gedachte (straks gaat het mis), een overtuiging (ik ben niet goed genoeg), een angst (om afgewezen te worden), de behoefte aan een bepaalde situatie, jouw behoefte aan erkenning, je weerstand voor verandering, je zelfkritiek, je boosheid op anderen, je schuldgevoel, etc. 

Maak een loslaataffirmatie

Zodra je weet wat je los wil laten, zeg het. Maak er een affirmatie van. Ik laat mijn angst om afgewezen te worden los. Ik laat mijn weerstand voor verandering los. Ik laat mijn schuldgevoel los. En laat het dan ook los. Vertrouw erop dát je het ook los laat. En richt je aandacht daarna op wat je wél wil. Ik voel me liefdevol en geliefd. Ik ben bereid om te veranderen. Ik vergeef mezelf. Zeg dit vaak tegen jezelf! En voel je alsof het al zo is. Voel je geliefd, voel dat je kan veranderen. En wees dankbaar!

Moeite met emoties loslaten? Lees hier over een model wat je kunt gebruiken.

Hier luister je een podcastaflevering over het loslaten van overtuigingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.