In 5 stappen van angst naar actie

Ik ga iets ontzettend leuks doen! Dit najaar ga ik een retreat organiseren. Een weekend ergens in Zeeland, in de natuur. Speciaal voor jou, zodat je tijd hebt voor jezelf, tot rust kan komen samen met een groep gelijkgestemde mensen. Je gaat aan de slag met Krachtige Gedachten, en krijgt veel inzichten waardoor je echt een grote stap kunt maken in je persoonlijke groei. Ik word hier zooooo blij van! En ik vind het ook superspannend. Niet de invulling van het weekend, dat is helemaal mijn passie. Maar wel het organiseren ervan. En wat mijn worst case scenario is: straks komt er niemand. Dat was voor mij een reden om hier niks mee te doen, geen stappen te zetten, te twijfelen, misschien toch maar een jaar wachten…

Misschien herkenbaar voor jou. Dat je iets graag iets wil, en dat je maar niks doet, of wacht tot je slimmer, slanker, rijker, beter, anders bent, of meer tijd hebt. Dat je geen actie onderneemt, omdat je bang bent. Zo’n stemmetje in je hoofd dat je zegt dat het toch niet gaat lukken. Terwijl je iets wel heel graag wil. Hieronder de stappen die ik heb gezet en die jou ook kunnen helpen.

1 Bewust worden van deze gedachten en ze niet veroordelen. Want je mag je onzeker voelen, bang zijn, angst hebben.

2 Als je denkt aan hetgeen je heel graag wil bereiken en het gevoel wat dit geeft in heel je lijf voelt, wat voor identiteit heb je dan? Wie ben je dan, welke rol heb je? In mijn geval ben ik een succesvolle onderneemster, iemand die vertrouwen heeft, een moedige doorpakker.

3 Vanuit dit gevoel heb ik een visionboard gemaakt. Met woorden zoals Fun, Vertrouwen, Gewoon doen. Als ik naar mijn visionboard kijk, kan ik dit gevoel makkelijk oproepen.

4 En vanuit dit gevoel heb ik een stappenplan gemaakt. Een to do lijstje. Met kleine stapjes. En ik ben begonnen met de eerste stap, namelijk bekend maken dat ik dit ga doen. Want dan kom ik er niet meer onderuit.

5 Ik heb besloten om te genieten van de weg er naar toe. Ik maak een feestje van de reis. Ik neem kleine stapjes. Ik voel me dankbaar dat ik dit mag doen.

Kun jij hier iets mee? Is er iets wat je heeel graag wil doen, maar het niet doen omdat je het niet durft of omdat het er ‘de tijd’ nog niet voor is en je blijft uitstellen? GA HET DOEN! Echt, als je er mee aan de slag gaat, dan geeft het zoveel zelfvertrouwen. En als het eindresultaat niet is wat je er van verwacht, nou en? Je hebt het tenminste wel gedaan! En dan kun je trots op jezelf zijn dat je iets hebt gedaan in plaats van niets!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *