Leven vanuit liefde en vertrouwen

Ik was eigenlijk van plan om niks over Corona te delen, want ‘alles wat je aandacht geeft groeit’. Maar ik besefte dat er mensen zijn die zich angstig voelen. Ik sta voor leven vanuit liefde en vertrouwen, en dat helpt mij nu enorm.

Hoe reageer jij op dit hele gebeuren? Ben je angstig? Durf je niet meer naar buiten? Ga je hamsteren? Irriteer je je aan anderen? Veroordeel je anderen om de manier waarop ze reageren? Zie je dit als iets negatiefs? Vind je het overdreven?

Zelfreflectie

Hoe jij hierop reageert zegt alleen iets over JOU en helemaal niks over de ander. Durf jij dit te zien? Kun jij dit zien? Dit is de gelegenheid voor zelfreflectie, om naar binnen te keren en eerlijk naar jezelf te zijn. Je kunt hier zoveel van leren! Misschien mag je leren meer vertrouwen te hebben in het leven, of in God of het Universum of waar je ook in gelooft. Of je mag leren te denken vanuit overvloed in plaats van uit te kort. Er is genoeg voor iedereen. Misschien veroordeel je andere mensen om hun angst en hun gedrag. En eerlijk, ik vond het eerst ook stom dat mensen massaal de supermarkten leeg trokken. Maar nu kan ik er met meer compassie naar kijken, mensen maken soms rare sprongen in bepaalde situaties.

Wat brengt het jou?

Ik zie dit als iets positiefs. En hiermee bedoel ik absoluut niet dat ik het niet erg vind voor de mensen die hier slachtoffer van zijn. En niemand heeft er wat aan als ik thuis zit te sippen. Ik heb nu een lege agenda. Dit is echt nog nooit voor gekomen lieve mensen. En ik ga er gebruik van maken. Ik ga aan de slag met mijn bedrijf, mijn ultralange to do lijst afwerken. En ik neem meer tijd voor persoonlijke groei. En ik ga vooral ook kijken of ik dingen kan skippen uit mijn leven, mijn lijf geeft eigenlijk al jaren aan dat ik te veel doe en te veel blijf rennen. Dus dit brengt het mij. Wat brengt het jou?

Laat me weten wat het voor jou oplevert. En ook als ik iets voor je kan doen, als je bang bent, als je je onveilig voelt, ik help je heel graag! Ik zie dat veel mensen juist nu positief zijn, anderen helpen en inspireren. Daar doe ik graag aan mee. Laten we goed voor elkaar zorgen, anderen steunen en liefdevol zijn of denken naar de ander. Hulp nodig? Laat het me weten!

Je kunt ook deze meditatie luisteren, om je angst los te laten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *