Blij met je lijf

Wat vind jij van jezelf? Van je buitenkant, van je lichaam? Wat denk je als je in de spiegel kijkt? Wat is je zelfbeeld? Vind jij jezelf mooi of heb je wel iets op jezelf aan te merken? Vind je jezelf te dik, te dun, te rimpelig, te hobbelig, te uitgezakt, te groot, te klein, te blubberig, te lelijk?

Ik zie veel vrouwen worstelen met hun gewicht (in mijn werk als diëtist en ook in mijn vriendenkring). En één van de redenen waarom ze af willen vallen, is omdat ze hun lichaam vies vinden, niet mooi en soms walgen ze zelfs van hun lichaam. En het zijn stuk voor stuk mooie, fantastische vrouwen! Het is zo ontzettend mijn missie om vrouwen weer die liefde voor zichzelf te laten voelen, niet alleen voor hun binnenkant, maar ook voor hun lijf.

En ik loop hier zelf ook nog steeds tegen aan, ik heb mezelf altijd te dik gevonden wat echt complete onzin is. Maar ja, je zal het maar zo voelen. Ik had pas een fotosessie gedaan en toen ik de foto’s zag, moest ik even slikken. Een buikje, hamsterwangen, een glimgezicht. Ik was mezelf behoorlijk aan het bekritiseren. Gelukkig had ik die week ervoor affirmaties ingesproken Blij met je lijf. Dat kwam even goed uit! 🙂

Een ander zelfbeeld

Want stel dat je eens anders naar jezelf zou gaan kijken? Dat je liefdevol naar jezelf kijkt? Kies jij ervoor je lichaam lelijk of niet goed genoeg te vinden? Of kies jij ervoor jezelf steeds mooier te voelen? Je lichaam met liefde te behandelen? Kies jij ervoor jezelf te vergelijken met anderen die mooier zijn dan jij? Of kies jij ervoor tevreden te zijn met je lijf? Begin er NU mee. Jij kunt veranderen hoe je naar je zelf kijkt. Jij bent in staat je zelfbeeld te veranderen. Wacht niet totdat je slanker bent, gespierder bent, gezonder bent, minder rimpels, hobbels, vetkwabben of uitzakkingen hebt. DOE HET NU. 

Een mooie oefening

Een oefening die je kunt doen is minimaal tien punten opschrijven die je mooi vindt aan je lichaam. En lees dit lijstje dagelijks door. Want als jij je aandacht op je mooie kanten richt, heeft dit een positief effect. Wat je aandacht geeft, groeit. Als jij jezelf waardeert en meer zelfvertrouwen hebt, straal je dit uit. En dat maakt je nóg mooier!

Affirmaties kunnen enorm krachtig  werken. Luister mijn nieuwste podcastaflevering met affirmaties speciaal om weer blij te zijn met je lijf. Luister hem op YouTube of Spotify.

En heb je hulp nodig? Ik help je graag, bijvoorbeeld met de cursus ‘Je kunt je leven helen’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *