Jij bent belangrijk

Zichtbaarheid was voor mij wel een dingetje. Ik heb me vroeger altijd onzichtbaar gehouden. Ben als een schaduw door het leven geslopen. Ik voelde me niet gehoord, want ik had de overtuiging dat niemand naar me luisterde. Dus ik gaf mijn mening niet. Ik dacht dat het veiliger was niks te zeggen. Én ik dacht dat anderen het beter wisten, of dat ik niet duidelijk kon maken wat ik van iets vond. Hieronder wat tips voor jou. Want jij bent belangrijk.

Je buitenwereld is een spiegel van je binnenwereld

Het kan veel energie kosten om zo in het leven te staan. En er zijn zoveel mensen die dit doen. Die zichzelf klein houden. Die het lastig vinden als iemand anders een andere mening heeft. Die zich niet gehoord voelen. Of die zich niet gezien voelen.

Zo kreeg ik onlangs het verzoek van iemand om over dit onderwerp een podcastaflevering op te nemen. Ze voelt zich soms in de steek gelaten. Niet gehoord. En ze weet dat dit bij haar ligt. Dat ze hier aan mag werken. En dat is mooi. Want het is zo makkelijk om de ander de schuld te geven van jouw shit. Van hoe jij je voelt. Want de ander, die gedraagt zich toch zo? Maar als jij hier pijn bij voelt, als het iets met je doet, kijk eens naar binnen. Je buitenwereld is een spiegel van je binnenwereld. Wat zegt het over jou? Even een open deur: je kunt de ander niet veranderen, alleen jezelf.

Mild voor jezelf

En dat hoeft niet ingewikkeld te zijn, of moeilijk. Ik heb het ook veranderd. Ik heb mijn overtuigingen geshift, ik weet nu dat er wél naar me wordt geluisterd en dat mijn mening net zo belangrijk is als die van een ander. En soms vind ik het nog wel lastig hoor. Maar dat geeft niks. Ik veroordeel mezelf hier niet om. En dat is zo belangrijk. Dat je mild en vriendelijk bent naar jezelf toe. Dat je met liefde naar jezelf kan kijken.

Er staat weer een nieuwe podcastaflevering klaar om je hierbij te helpen. Het zijn affirmaties. Om je in te laten zien dat jij ook belangrijk bent. Dat je je niet klein hoeft te voelen bij iemand anders. Jij mag er ook zijn. Luister hem op Spotify. Of kijk hem op YouTube. Laat je me weten wat je er van vindt?

Wil je je ook belangrijker voelen? Doe dan mee met Krachtige Gedachten Challenge.  Je ontvangt 21 dagen lang iedere dag een les op het gebied van gedachten en mindset.

En wil je al wandelend meer zelfvertrouwen? Download dan gratis mijn wandelmeditatie Meer Zelfvertrouwen.