Filosofie van Louise Hay

In mijn cursussen is de filosofie van Louise Hay mijn uitgangspunt. Ik bespreek ze in het kort hieronder.

Elke gedachte die je denkt, creëert je toekomst. Wat je over jezelf denkt, wordt de waarheid voor je. Je creëert je ervaringen, met je gedachten en gevoelens.

Het ogenblik van kracht is altijd het huidige moment. NU kun je patronen veranderen en vrij zijn. Het is belangrijk wat je NU kiest te denken en te geloven en te zeggen. NU vorm je je ervaringen in de toekomst.

Een gedachte is maar een gedachte; een gedachte kan veranderd worden. Je kiest zelf voor je gedachten. Dus je kunt weigeren bepaalde gedachten te denken.

Jij bent zelf verantwoordelijk voor je gedachten, gevoel en gedrag. Niemand anders heeft ‘schuld’ aan jouw problemen of gevoelens, alleen jij zelf. Je bent dus geen slachtoffer, jij hebt zelf de regie en hebt zelf deze kracht in je!

Wrok, kritiek, schuldgevoel en angst kunnen veel problemen veroorzaken in je leven en in je lichaam. Door deze vier gevoelens los te laten kunnen zelfs lichamelijke klachten verminderen. Stel je eens voor hoe jij je zou voelen zonder wrok, kritiek, schuldgevoel en angst! Hoe zou je leven er dan uit zien?

Het los laten van het verleden en vergeven van anderen en van jezelf kan zeer helend werken. Het verleden is voorbij. Het verleden heeft geen macht over je, tenzij jij dit zelf toe laat. Misschien weet je niet hoe je kunt vergeven, maar door bereid te zijn breng je al een proces op gang.

Het is belangrijk bereid te zijn om te beginnen met van jezelf te leren houden. Dit betekent dat je stopt met jezelf te bekritiseren. Wees lief, vriendelijk en begripvol voor jezelf.

NU jezelf waarderen en accepteren is de sleutel tot positieve veranderingen. Zelfwaardering en zelfacceptatie heeft invloed op je relaties, je gezondheid, je creativiteit, je zelfvertrouwen, etc. Wil je je zelfvertrouwen vergroten? Download dan mijn gratis wandelmeditatie Meer Zelfvertrouwen.

Wil je hier meer over horen? Luister dan mijn podcast, bijvoorbeeld hier op Spotify.

Wil je met mij werken? Neem contact met me op via het contactformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *