wat je nog niet weet over twijfelen tips

Wat je nog niet weet over twijfelen

Jij twijfelt ook vast wel eens, wat voor keuze je het beste kan maken. Ik heb de laatste weken enorm vaak en lang getwijfeld.

Hieronder vijf punten die ik heb ontdekt over twijfelen.

Twijfelen geeft onrust en kost veel energie. En tijd.
Hoeveel tijd ben jij kwijt met twijfelen? Hoe lang stel je dingen uit doordat je blijft twijfelkonten? Lig je misschien zelfs wakker doordat je niet weet wat te kiezen? In je hoofd kan je er heel lang en veel mee bezig zijn, die energie had je ook in leukere dingen kunnen stoppen.

Twijfel komt voort uit angst.
Waar ben je bang voor? Angst om de verkeerde keuze te maken? Angst wat anderen van je vinden? Angst dat je niet goed genoeg bent? Interessant dus om te onderzoeken wat er achter je twijfel zit. Wees hier nieuwsgierig naar, dus zonder jezelf te veroordelen.

Vraag advies aan de juiste personen.
Het is beter om niet te luisteren naar mensen die zelf leven vanuit angst en onzekerheid. Als je twijfelt en je vraagt advies aan deze mensen, maak je misschien een keus gebaseerd op angst. Voel jij je wel eens onzeker en wil je je graag krachtiger voelen? Download dan gratis mijn wandelmeditatie voor meer zelfvertrouwen.

Twijfelen is ook een keuze.
Je maakt geen keuze tussen A of B, maar je maakt wel de keuze om niet te kiezen. Snap je hem nog? Dus: je kiest niet voor A of B, je blijft waar je bent. Daar kies je voor.

Je weet nooit of de keuze die je maakt, de goede keuze was.
Want je weet niet wat er was gebeurt als je de andere keuze had gemaakt. die was misschien beter, of slechter. Dat kun je niet weten.

Oké. En nu wil je misschien tips voor om te gaan met twijfel, om een keuze te maken. In mijn laatste podcastaflevering bespreek ik er aan paar. Luister hier via Spotify, of zoek hem op in je favoriete podcastapp.

Wil je met mij werken? Neem contact met me op via het contactformulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *