Intentie begin van de dag

Een intentie is een wens of verlangen dat je hebt en bewust uitspreekt. Hoe je zou willen dat iets zal verlopen. Een verhaal wat je voor jezelf creëert rondom een bepaalde gebeurtenis.

Dit is een intentie om te luisteren aan het begin van de dag. Bijvoorbeeld als onderdeel van je ochtendritueel. Een fijne manier om je dag te starten. Je kunt deze doorlezen. Of hardop uitspreken.

Je kunt hem ook luisteren op de podcast, dat kan hier.

Intentie Begin van de dag

Vandaag wordt het een hele fijne dag. Ik besef dat ik honderd procent verantwoordelijk ben voor mijn gedachten en gevoel. Ik kies zelf hoe ik reageer op situaties. Ik kies zorgvuldig mijn gedachten. Vandaag kies ik voor liefdevolle gedachten, die er voor zorgen dat ik situaties aantrek die hierbij passen. Ik ben liefdevol en geliefd, ik laat liefde toe in mijn leven en geef heel veel liefde weg, er is genoeg voor iedereen. Hoe meer liefde ik kan geven, hoe meer ik kan ontvangen.

Vandaag zorg ik goed voor mezelf, ik kies voor eten en drinken wat mijn lichaam nodig heeft en ik zorg voor voldoende beweging. Iedere dag lukt dit me beter. Mijn lichaam is belangrijk voor me, ik ben blij met mijn lijf. Ik vind mezelf mooi zoals ik ben, ik ben tevreden met hoe ik er uit zie. En als ik dit nog niet voel, dan lukt het me steeds beter. Ik luister naar de boodschappen van mijn lichaam, en ik doe hier iets mee als dit nodig is.

Vandaag geef ik liefdevol mijn grenzen aan, dit lukt me steeds beter. Ik hoef niet door iedereen aardig gevonden te worden, ik kies ervoor dit los te laten. Er zijn genoeg mensen die me wél aardig vinden, en die van me houden, wat ik ook doe. Door mijn grenzen aan te geven, zeg ik ‘nee’ tegen de ander, en JA tegen mezelf. Ik geef mezelf toestemming dit te doen, ik verdien dit en ik mag dit.

Vandaag ga ik op zoek naar fijne dingen, naar situaties of mensen die me een goed gevoel geven. Door mijn aandacht te richten op fijne dingen, zal er meer van dit op mijn pad komen, want alles wat ik aandacht geef, groeit. Ik kies ervoor om mensen of situaties of activiteiten die me geen goed gevoel geven, zoveel mogelijk te vermijden. Ik ga om met mensen die me ondersteunen en een positief gevoel geven.

Vandaag laat ik mijn emoties toe. Ik besef dat hoe ik reageer op een ander, altijd iets zegt over mij. De buitenwereld is een spiegel van mijn binnenwereld. Ik geef mezelf toestemming om boos, verdrietig, gefrustreerd of bang te zijn. Het is oké hoe ik me voel. Hoe meer weerstand ik heb tegen deze emoties, hoe erger het wordt. Ik laat mijn gevoelens toe, want als ik ze toelaat en accepteer, dan kan ik ze loslaten. Ik kan leren van deze situaties, ik ben me hier steeds bewuster van en het gaat me steeds makkelijker af.

Vandaag laat ik mijn schuldgevoelens los. Deze gevoelens dienen mij niet en helpen me niet verder. Schuldgevoelens houden mij vast in het verleden. Ik vergeef mezelf voor dingen die ik in het verleden anders had kunnen doen. Ik deed op dat moment mijn best, ik vergeef mezelf. Door mezelf te vergeven, kan ik meer leven in het nu en voel ik me licht en vrij.

Vandaag heb ik vertrouwen in mezelf, wat ik ook doe. Ik vertrouw op mijn eigen kunnen, ik vertrouw dat ik de juiste beslissingen maak. Ik ben helemaal goed zoals ik ben. Ik doe alles zo goed als ik kan. Ik weet dat ik kan vertrouwen op mijn gevoel. Ik heb vertrouwen in mij.

Vandaag doe ik dingen waarvan ik blij word. Mezelf goed voelen is mijn hoogste prioriteit. Ik verdien het om me goed te voelen, ik verdien al het goede in de wereld. Ik verdien liefde. Ik hou van mezelf en daarom ga ik er een fijne dag van maken. Want ik ben dit waard! Yes, ik kan dit!