Brieven schrijven aan jezelf op 8 manieren

Brieven schrijven aan jezelf, doe jij dat wel eens? Het kan je ontzettend veel inzichten geven. Hieronder geef ik je 8 verschillende voorbeelden van brieven die je aan jezelf kan schrijven.

1. Brief naar je jongere zelf.

Dus vanuit het nu. Je kunt hier tips en adviezen in verwerken die je zou geven aan de jongere versie van jezelf

2. Brief naar de toekomst.

Verwerk hier bijvoorbeeld in wat je denkt dat je dan hebt bereikt. Hoe het nu is en hoe je van plan bent dingen anders te doen. Als een soort reminder voor jezelf. Een leuke website is dit: https://www.futureme.org/ hier kun je een brief aan jezelf schrijven en naar jezelf laten mailen op een bepaalde datum. Ikzelf schrijf altijd een brief op 1 januari naar mezelf een jaar later. En ook eentje voor op mijn verjaardag.

3. Motivatiebrief

Een brief die je erbij kunt pakken op die momenten dat je even wat motivatie kunt gebruiken. Wat zou je dan graag willen horen? Wat kan je motiveren? Wil je liever een motivatieboost van mij luisteren? Dat kan hier.

4. Brief vanuit je jongere zelf naar het nu

Wat zou je jongere jij, dus jij als kind bijvoorbeeld, of als jongvolwassene, je kunnen adviseren. Wat zou ze zeggen?

5. Brief vanuit je oudere zelf naar het nu.

De oudere wijzere jij, wat zou ze voor adviezen hebben voor jezelf in het nu.

6. Liefdesbrief

Schrijf eens een hele fijne liefdesbrief aan jezelf. Wat vind je fijn aan jezelf, waar ben je trots op? Zet je bescheidenheid opzij en ga schrijven. Heerlijk om terug te lezen, zeker op een moment dat je het nodig hebt.

7. Bemoedigingsbrief

Schrijf jezelf een brief, voor als je het moeilijk hebt. Doe dit op een moment dat je je goed voelt. Wees liefdevol en mild, wat zou je willen horen op dat moment, wat voor advies kan je gebruiken?

8. Brief naar een deel van jezelf

Schrijf eens een brief naar een deel van jezelf, bijvoorbeeld naar de perfectionist in je, naar je innerlijke saboteur. Naar de controlfreak in jou. Onthoud: wees altijd mild en vriendelijk voor jezelf! Het kan veel inzichten geven!

Wil je al wandelend meer zelfvertrouwen? Download dan hier mijn Wandelmeditatie Meer Zelfvertrouwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *