BLIJ MET JE LIJF

IN 12 WEKEN TIJD EEN BETERE RELATIE MET ETEN EN JE LICHAAM. EEN ONLINE CURSUS VOOR PERSOONLIJKE GROEI.

JE BENT EEN LEUKE VROUW EN…

 • Je wil op een diep level gaan werken aan je persoonlijke groei. 
 • Je wil voor de spiegel staan en tevreden zijn met wat je ziet.
 • Je wil meer zelfvertrouwen hebben.
 • Je houdt van praktisch, je wil wat je hebt geleerd in de praktijk brengen en direct kunnen toepassen. 
 • Je voelt dat het tijd is om beter voor jezelf te zorgen.

Herken je dit? Na een drukke dag plof je vermoeid op de bank. Je voelt je moe, je hebt een vol hoofd of je ervaart stress. Je was van plan om niks te eten, maar je bezwijkt toch voor een koekje of stuk chocola. Als je dit op hebt, heb je alweer spijt en je zegt: ‘het is nu toch al verpest’ en je eet een halve rol koekjes op of veel te veel chocola. Daarna schaam je je en je voelt je schuldig. De volgende ochtend sta je voor de spiegel en je bent er zo klaar mee! Je vindt jezelf niet mooi, misschien walg je wel van jezelf. 

Hoe zou het zijn als je liefdevollere gedachten hebt over jezelf? Dat je niet steeds het gevoel hebt dat eten en gewicht een strijd of een gevecht is? Dat je je krachtiger voelt en dat je meer zelfvertrouwen hebt? Dat je blij bent met je lijf?

Hoi, ik ben Esmeralda en ik wil jou heel graag helpen meer liefde voor jezelf te voelen. Vroeger voelde ik me heel onzeker en ik vond mezelf altijd te dik. Ik was niet blij als ik in de spiegel keek. Toen ik in aanraking kwam met het boek ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay, is dit langzaam aan veranderd. Werken met de kracht van gedachten, werken aan meer zelfliefde en vertrouwen. Ik werk inmiddels 20 jaar als diëtist waarvan zo’n 10 jaar gespecialiseerd in emotie-eten. Ik zie heel veel vrouwen die zeggen dat ze walgen van zichzelf. Dat inspireerde me om een mooie mix te maken tussen mijn ervaring als diëtist én de filosofie van Louise Hay. Met als resultaat de online training ‘Blij met je lijf’.

Wat levert het je op?

 • Je bent blij met wat je ziet als je in de spiegel kijkt.
 • Je gaat inzien dat je zelf verantwoordelijk bent voor je gedachten, de gevoelens die hieruit voortkomen en het gedrag dat je dan vertoont. Je werkt aan een betere relatie met eten en met je lichaam, zodat je op een relaxte manier omgaan met eten.
 • Aan het eind van de cursus weet je hoe je de kracht van je gedachten effectief in kunt zetten. Je hebt inzicht in jouw overtuigingen en de invloed hiervan op je eetgedrag.
 • Je hebt niet meer het gevoel alsof je geen controle hebt over jezelf. 
 • Je voelt meer liefde voor jezelf. 
 • Je hebt meer zelfvertrouwen en staat positiever in het leven.

 

Jij bent op deze pagina beland en dat betekent dat jij bereid bent te groeien. Dat je écht iets wil veranderen in je leven door te investeren in jezelf. Vraag jezelf af hoe jouw leven er over een jaar uitziet als je NIKS verandert en alles blijft doen zoals je nu doet. En stel je voor hoe jouw leven er uitziet als je meer liefde voor jezelf gaat voelen, je meer zelfvertrouwen krijgt en relaxter omgaat met eten. Waar kies jij voor?

Hoe ziet de cursus eruit?

 • Het zijn 12 modules met elk gemiddeld 5 lessen in de vorm van video’s of tekst. Bij iedere les zitten één of meerdere oefeningen die je inzicht geven. Bij sommige modules zit een bijbehorende meditatie. Iedere week komt een nieuwe module vrij. Maar je bent vrij de cursus in je eigen tempo te volgen.
 • Twee 1-op-1 coachingsgesprekken met mij (kan live en online).
 • Je kan lid worden van de afgeschermde Facebookgroep, hierin kun je je vragen stellen, successen delen, je inzichten delen. Heel waardevol, want zo zie je dat je niet de enige bent die ergens mee worstelt en je kunt elkaar enorm inspireren en motiveren! Plus ik geef antwoord al jullie vragen, ook als deze door een ander worden gesteld kan dit waardevol zijn voor jou.

MODULE 1

In deze module ga je in kaart brengen waar je staat. Qua eetgedrag, maar ook qua gedachten en zelfliefde. Ook ga je in deze module doelen stellen die je gedurende deze training wil behalen.

MODULE 2

Deze module gaat over de vicieuze cirkel. Wat is het, hoe kom je erin en hoe kom je er weer uit. 

 

MODULE 3

In deze module leer je welke mindset nodig is voor een blij lijf. Hierna weet je wat de basisprincipes zijn en hoe je ze kan toepassen.

MODULE 4

Je leert alles over gedachten en overtuigingen. En je ontdekt welke overtuigingen jou belemmeren bij een goede relatie met eten en je lichaam.

MODULE 5

In deze module ga je aan de slag met je identiteit. Wat zeg je tegen jezelf? Wat is jouw verhaal? En hoe kan je dit veranderen?

MODULE 6

We gaan in op je eetgedrag. Wat zijn triggers voor jou om te eten? Hoe ziet een ‘normaal’ voedingspatroon eruit? Durf je de controle los te laten?

MODULE 7

Tijd voor een tussenevaluatie. Wat gaat al goed? Waar heb je nog iets bij te schaven? Ook ga je een plan maken voor als je vastloopt.

MODULE 8

Deze staat in het teken van snoepbuien. Hoe kun je deze stoppen? Je gaat je emoties en je behoeftes onderzoeken.

MODULE 9

In deze modules leer je hoe je op een adequate manier om kunt gaan met emoties. Hoe ga je er nu mee om? En hoe kan je emoties loslaten?

MODULE 10

Deze module gaat over de innerlijke saboteur. Wat is een innerlijke saboteur? Wat wil die eigenlijk? En hoe ga je hiermee om?

MODULE 11

Hoe kun je meer zelfvertrouwen ervaren? Hoe kun jij je lichaam koesteren? Kun jij je grenzen aangeven?

MODULE 12

Afsluiting. Evaluatie. Wat heb je bereikt? Wat is er nog nodig? 

Omdat ik deze cursus voor het eerst in deze vorm geef, mag je mee doen voor de introductieprijs van maar 249 euro. Als ruil ontvang ik achteraf heel graag jouw ervaringen, verbeterpunten en tips. Je krijgt voor dit bedrag de online training van 12 modules, twee 1-op-1 gesprekken en toegang tot de besloten Facebookgroep.

Blij met je lijf VIP-traject

Wil je extra coaching gedurende dit traject? Dan is er de mogelijkheid voor een VIP-traject. Je ontvangt bovenstaande cursus plus vier extra 1-op-1 coachingsgesprekken, dus in totaal zes. Nóg meer coaching, nóg meer inzichten. Voor als je even een flinke sprong voorwaarts wil maken. De gesprekken kunnen online plaatsvinden of in mijn tuinhuis in Goes. En natuurlijk kun je me tussendoor altijd al je vragen stellen via de mail of app.

Wat vinden anderen?

Omdat ik deze cursus nog niet in deze vorm heb gegeven, kan ik ook geen ervaringen delen. Wel heb ik deze cursus een aantal keren live gegeven. Deze was toen minder uitgebreid. Hieronder vind je de ervaringen van de cursisten.

De les over de innerlijke saboteur was een eyeopener voor me. Dit helpt niet alleen met eten maar ook op andere gebieden in mijn leven.

Bettiny

Ik heb een veel beter beeld over mezelf, mijn lichaam en gewicht. Heb heel veel tips en trucs gekregen waar ik echt enorm veel aan heb.

Mischa

Door de cursus accepteer ik mezelf. Ik heb nuttige tips gekregen die ik ook echt toe pas. ik ga bewust om met mijn lichaam en voeding. Zinvolle cursus.

Alie

Ik heb beter inzicht in wat ik eet. Ik accepteer mezelf nu. Ik kan beter omgaan met pijn.

Carolien

Veelgestelde vragen

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt. Hieronder vind je veel gestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Laat het me weten!

Voor iedereen die bereid is te werken aan zichzelf. Als jij wil werken aan je persoonlijke groei en de liefde voor jezelf wil vergroten, in je eigen tempo, dan zit je goed. Als jij een emotie-eter bent, als je een haat-liefde verhouding hebt met eten, als jij je lekkerder in je vel wil voelen, als je niet meer wil walgen van jouw lichaam, dan is dit voor jou.

Als jij psychische problemen hebt, als je bijvoorbeeld anorexia of boulimia hebt, dan kan ik je niet helpen. Zoek dan hulp bij mensen die hierin gespecialiseerd zijn. Het is ook niet voor jou als je denkt dat ik al je problemen op ga lossen en je er zelf niks voor wil doen.

Nee! Zeker niet! Eén les is gewijd aan wat een ‘normaal’ voedingspatroon is. En wat ik denk dat belangrijk is om hierover te weten. Maar je krijgt geen individueel voedingsadvies, we richten ons juist meer op de hele mindset rondom eten. Als jij je overtuigingen en gedachten rondom eten kan veranderen, plus de manier waarop jij over jezelf denkt, dát is de sleutel! Niet het volgen van het zoveelste dieet. 

Eerlijk? Geen idee. Ik weet wel dat je een betere relatie krijgt met eten. Dat je jezelf meer gaat accepteren. Dat je minder eetbuien gaat hebben. Je gaat je overtuigingen rondom eten en je lichaam aanpakken. Logischerwijs zou je hierdoor kunnen afvallen. Maar dat is niet het doel wat ik met deze cursus voor ogen heb. 

Het zijn in totaal 12 modules. Elke module kost naar schatting 60-90 minuten tijd. Buitenom deze modules is het vooral oefenen met het veranderen van je gedachten, het doen van affirmaties, dagelijks kleine oefeningen doen. Dit kan overal, op de fiets, in de rij voor de kassa, als je onder de douche staat. Hoe meer je dit doet, hoe meer je er uit haalt.