BLIJ MET JE LIJF

EEN BETERE RELATIE MET ETEN EN JE LICHAAM. EEN TRAJECT OM AF TE KOMEN VAN JE EETBUIEN. MEER LIEFDE VOOR JEZELF. MEER ZELFACCEPTATIE.

Na een drukke dag plof je vermoeid op de bank. Je voelt je moe, je hebt een vol hoofd of je ervaart stress. Je was van plan om niks te eten, maar je bezwijkt toch voor een koekje of stuk chocola. Als je dit op hebt, heb je alweer spijt en je zegt: ‘het is nu toch al verpest’ en je eet een halve rol koekjes op of veel te veel chocola. Daarna schaam je je en je voelt je schuldig. Je hebt het gevoel dat je helemaal geen controle hebt over jezelf. De volgende ochtend sta je voor de spiegel en je bent er zo klaar mee! Je vindt jezelf niet mooi, je haat je eigen spiegelbeeld, misschien walg je wel van jezelf. Je denkt dat je leven beter wordt als je wat kilo’s kwijt zou zijn. Maar maandag begin je weer! Voor de zoveelste keer.

Hoe zou het zijn als je niet steeds het gevoel hebt dat eten en gewicht een strijd of een gevecht is? Dat je je krachtiger voelt en dat je meer zelfvertrouwen hebt? Dat je blij bent met je lijf? Dat je jezelf niet meer veroordeelt, dat je je niet meer schuldig voelt, dat je liefdevollere gedachten hebt over jezelf?

Speciaal voor jou heb ik de training Blij met je lijf ontwikkeld. Nee, het is niet het zoveelste dieet, ik zeg je niet WAT je mag eten en HOEVEEL, maar je gaat juist kijken WAAROM je eet. Geen oppervlakkig gedoe, je gaat juist de diepte in. Je gaat aan de slag met je mindset. Je gaat ontdekken welke overtuigingen zorgen voor jouw gedrag en je leert hoe je dit kunt loslaten. Je werkt aan een betere relatie met eten en met je lichaam, zodat je op een relaxte manier omgaan met eten. Je weet hoe je de kracht van jouw gedachten effectief kunt inzetten. En het meest belangrijke in mijn ogen: je verhoogt de liefde voor jezelf.

‘Iedere vrouw heeft het recht om zich mooi te voelen en van zichzelf te houden’

Hoe ziet het traject eruit?

  • Je krijgt onbeperkt toegang tot de online cursus BLIJ MET JE LIJF.
  • Deze cursus bestaat uit 12 modules met elk zo’n 5 lessen in de vorm van video’s of tekst. Bij iedere les zitten één of meerdere oefeningen die je inzicht geven. Bij sommige modules zit een bijbehorende meditatie. Iedere week komt een nieuwe module vrij. Maar je bent vrij de cursus in je eigen tempo te volgen.
  • Door het doen van de oefeningen (dat kunnen schrijfoefeningen zijn, of oefenen in het dagelijks leven zoals het toepassen van tools bij eetbuien, of omgaan met emoties) leer je het toepassen van de theorie in de praktijk. Want je leert juist door het te doen.
  • Vijf 1-op-1 coachingsgesprekken met mij (kan live en online). Zodat jij ermee aan de gang blijft, je er álles uit haalt, kan bespreken waar je tegen aan loopt etc. In principe plannen we deze gesprekken in vier maanden, in overleg is uitloop mogelijk.
  • Tussendoor ben ik bereikbaar via de mail en app voor al je vragen, als je even wil overleggen en als je je successen wil delen! Je krijgt altijd binnen 24 uur reactie van me.

MODULE 1

In deze module ga je in kaart brengen waar je staat. Qua eetgedrag, maar ook qua gedachten en zelfliefde. Ook ga je in deze module doelen stellen die je gedurende deze training wil behalen.

MODULE 2

Deze module gaat over de vicieuze cirkel. Wat is het, hoe kom je erin en hoe kom je er weer uit. 

 

MODULE 3

In deze module leer je welke mindset nodig is voor een blij lijf. Hierna weet je wat de basisprincipes zijn en hoe je ze kan toepassen.

MODULE 4

Je leert alles over gedachten en overtuigingen. En je ontdekt welke overtuigingen jou belemmeren bij een goede relatie met eten en je lichaam.

MODULE 5

In deze module ga je aan de slag met je identiteit. Wat zeg je tegen jezelf? Wat is jouw verhaal? En hoe kan je dit veranderen?

MODULE 6

We gaan in op je eetgedrag. Wat zijn triggers voor jou om te eten? Hoe ziet een ‘normaal’ voedingspatroon eruit? Durf je de controle los te laten?

MODULE 7

Tijd voor een tussenevaluatie. Wat gaat al goed? Waar heb je nog iets bij te schaven? Ook ga je een plan maken voor als je vastloopt.

MODULE 8

Deze staat in het teken van snoepbuien. Hoe kun je deze stoppen? Je gaat je emoties en je behoeftes onderzoeken.

MODULE 9

In deze modules leer je hoe je op een adequate manier om kunt gaan met emoties. Hoe ga je er nu mee om? En hoe kan je emoties loslaten?

MODULE 10

Deze module gaat over de innerlijke saboteur. Wat is een innerlijke saboteur? Wat wil die eigenlijk? En hoe ga je hiermee om?

MODULE 11

Hoe kun je meer zelfvertrouwen ervaren? Hoe kun jij je lichaam koesteren? Kun jij je grenzen aangeven?

MODULE 12

Afsluiting. Evaluatie. Wat heb je bereikt? Wat is er nog nodig? 

De investering voor dit traject is 479 euro. In termijnen betalen is ook een optie. 

Ja, best een investering. Daarom hebben we eerst een kennismakingsgesprek om te kijken of de klik er is. Ook kunnen we dan kijken of ik iets voor je kan betekenen en duidelijk krijgen wat jij precies wil bereiken. Zodat we er samen voor kunnen zorgen dat je gedurende deze vier maanden echt gaat transformeren en af gaat rekenen met allerlei belemmerende overtuigingen en meer liefde voor jezelf gaat voelen. 

BLIJ MET JE LIJF TRAJECT

onbeperkt toegang tot mijn online leeromgeving

12 modules met 4 à 5 lessen per module en bijbehorende opdrachten

verschillende meditaties 

vijf 1-op-1 gesprekken + kennismakingsgesprek

binnen 24 uur antwoord op al je vragen via mail of app

Wat vinden anderen?

Omdat ik deze cursus nog niet in deze vorm heb gegeven, kan ik ook geen ervaringen delen. Wel heb ik deze cursus een aantal keren live gegeven. Deze was toen minder uitgebreid. Hieronder vind je de ervaringen van de cursisten. 

Mocht je meer willen lezen van ervaringen over andere cursussen en trajecten, kijk dan even hier

De les over de innerlijke saboteur was een eyeopener voor me. Dit helpt niet alleen met eten maar ook op andere gebieden in mijn leven.

Bettiny

Ik heb een veel beter beeld over mezelf, mijn lichaam en gewicht. Heb heel veel tips en trucs gekregen waar ik echt enorm veel aan heb.

Mischa

Door de cursus accepteer ik mezelf. Ik heb nuttige tips gekregen die ik ook echt toe pas. ik ga bewust om met mijn lichaam en voeding. Zinvolle cursus.

Alie

Ik heb beter inzicht in wat ik eet. Ik accepteer mezelf nu. Ik kan beter omgaan met pijn.

Carolien

Voor wie is het?

Voor iedereen die bereid is te werken aan zichzelf. Als jij wil werken aan je persoonlijke groei en de liefde voor jezelf wil vergroten, in je eigen tempo, dan zit je goed. Als jij een emotie-eter bent, als je een haat-liefde verhouding hebt met eten, als jij je lekkerder in je vel wil voelen, als je niet meer wil walgen van jouw lichaam. Als je het vechten tegen de weegschaal en jezelf beu bent. Als je al die diëten beu bent. Dan is dit voor jou.

Het is niet geschikt voor je als jij psychische problemen hebt, extreme eetbuien of een eetprobleem hebt. Zoek dan hulp bij mensen die hierin gespecialiseerd zijn. Het is ook niks voor jou als je denkt dat dit een dieet is. Als je van mij een voedingsschema wil. Of als je op zoek bent naar een snelle manier om af te vallen. Ga dan op zoek naar iets anders.

Hoi, ik ben Esmeralda en ik wil jou heel graag helpen meer liefde voor jezelf te voelen. Vroeger voelde ik me heel onzeker en ik vond mezelf altijd te dik. Ik was niet blij als ik in de spiegel keek. Toen ik in aanraking kwam met het boek ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay, is dit langzaam aan veranderd. Werken met de kracht van gedachten, werken aan meer zelfliefde en vertrouwen. Ik werk inmiddels 20 jaar als diëtist waarvan zo’n 10 jaar gespecialiseerd in emotie-eten. Ik zie heel veel vrouwen die zeggen dat ze zichzelf niet leuk vinden. Dat inspireerde me om een mooie mix te maken tussen mijn ervaring als diëtist, NLP Master Practitioner én de filosofie van Louise Hay. Met als resultaat dit mooi traject ‘Blij met je lijf’.

‘Het is tijd om beter voor jezelf te gaan zorgen’

Wat ik vaak hoor van mensen is: oh, ik doe dit nog wel een keer. Als ik meer tijd heb. Als ik meer geld heb. Als ik dat aan kan. Als het het juiste moment is. Ik ga het zelf nog even proberen.

Weet je, dit is allemaal uitstelgedrag. Als jij voelt dat jij dit wil, doe het dan nu. En wacht niet langer. Waar ga je op wachten? Het zal nooit het juiste moment zijn. Vaak komt dit voort uit angst. Angst voor de confrontatie. Angst voor verandering. Angst voor wat er gaat gebeuren.

Ik ga je echt niet overhalen om deze mooie training te volgen. Want ik wil alleen met gemotiveerde mensen werken, die bereid zijn te investeren in zichzelf. Alleen zou het heel zonde zijn als jij deze persoon bent en je laat leiden door angst.

Jij bent op deze pagina beland en dat betekent dat jij écht iets wil veranderen in je leven. Vraag jezelf af hoe jouw leven er over een jaar uitziet als je NIKS verandert en alles blijft doen zoals je nu doet. Dat je de hele dag met eten bezig bent in je hoofd. Dat je steeds opnieuw begint aan weer een dieet. Dat je moe bent van het vechten tegen je gewicht. En stel je voor hoe jouw leven er uitziet als je meer liefde voor jezelf gaat voelen, je meer zelfvertrouwen krijgt en relaxter omgaat met eten. Waar kies jij voor?

Veelgestelde vragen

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt. Hieronder vind je veel gestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Laat het me weten!

Voor wie is het precies? Voor iedereen die bereid is te werken aan zichzelf. Als jij wil werken aan je persoonlijke groei en de liefde voor jezelf wil vergroten, in je eigen tempo, dan zit je goed. Als jij een emotie-eter bent, als je een haat-liefde verhouding hebt met eten, als jij je lekkerder in je vel wil voelen, als je niet meer wil walgen van jouw lichaam, dan is dit voor jou.

Voor wie is het niet? Als jij psychische problemen hebt, als je bijvoorbeeld anorexia of boulimia hebt, dan kan ik je niet helpen. Zoek dan hulp bij mensen die hierin gespecialiseerd zijn. Het is ook niet voor jou als je denkt dat ik al je problemen op ga lossen en je er zelf niks voor wil doen. En als je een snelle manier zoekt om af te vallen, kan je ook beter ergens anders heen.

Moet ik een dieet volgen? Nee! Zeker niet! Je krijgt geen individueel voedingsadvies, we richten ons juist meer op de hele mindset rondom eten. Je krijgt inzicht WAAROM je eet. Als jij je overtuigingen en gedachten rondom eten kan veranderen, plus de manier waarop jij over jezelf denkt, dát is de sleutel! Niet het volgen van het zoveelste dieet. 

Hoeveel tijd gaat het me kosten? Het zijn in totaal 12 modules. Elke module kost naar schatting 60-90 minuten tijd. Buitenom deze modules is het vooral oefenen met het veranderen van je gedachten, het doen van affirmaties, dagelijks kleine oefeningen doen. Dit kan overal, op de fiets, in de rij voor de kassa, als je onder de douche staat. Hoe meer je dit doet, hoe meer je er uit haalt. Je gaat het geleerde toepassen in de praktijk. 

Hoe kan ik beginnen? Neem contact met me op via de mail esmeralda@praktijkkoneksi.nl of via het contactformulier. Dan plannen we een kennismakingsgesprek in. Als het voor beide een JA is, geef ik je toegang tot mijn online academie en plannen we het eerste gesprek in.

Neem hieronder contact met me op voor het maken van een kennismakingsgesprek