Ben je al heel lang bezig met je gewicht? Beheerst eten soms je leven? Eet je soms te veel? En voel je je daarna schuldig? Ga je snoepen en snaaien omdat je je rot, moe, boos of verdrietig voelt? Heb je soms het gevoel dat je in een vicieuze cirkel zit? Dan is deze cursus iets voor jou. Omdat ik werk als diëtist én als trainer in de filosofie van Louise Hay, is dit een cursus waarin mijn kennis mooi samenkomt. In deze cursus krijg je dus geen voedingsadviezen, maar gaan we op een heel ander niveau aan het werk!

Wat het je oplevert

Het doel van deze cursus is om beter voor jezelf te zorgen, inzicht in je relatie met eten en de redenen waarom je eet. De filosofie van Louise Hay is de basis van deze cursus, hier kun je er meer over lezen. Het doel van deze cursus is dus niet gewichtsverlies, wat wel een leuke bijkomstigheid kan zijn. Deze cursus leert je:

  • een goede relatie met eten op te bouwen;
  • inzicht te krijgen in belemmerende gedachten;
  • te werken met de kracht van je gedachten;
  • mindful te eten;
  • om te kunnen gaan met snoepbuien;
  • je schuldgevoel los te laten;
  • jezelf te accepteren zoals je bent.

Praktische informatie

Een les bestaat uit een meditatie, een stukje theorie en oefeningen. Thuis mag je verder oefenen. Dit alles in een kleine groep van maximaal zes personen in een veilige omgeving. De cursus bestaat uit acht lessen. Prijs: 120 euro, inclusief cursusmateriaal.

Ervaringen van cursisten die je voor gingen

Anita (59 jaar): Door deze cursus sta ik nog steviger in mijn schoenen en ik kan beter met eten om gaan.

Alie (52 jaar): Ik ga nu bewuster om met mijn lichaam en voeding, en ik accepteer mezelf. Ik kreeg nuttige tips die ik ook echt toe pas.

Bettiny (50 jaar): Ik weet nu wat mindful eten is, dat je beter proeft en meer geniet als je mindful eet. En de les over de innerlijke saboteur was een eyeopener voor me. Dit helpt niet alleen met eten maar ook op andere gebieden in mijn leven.

Mischa (40 jaar): Ik heb een veel beter beeld over mezelf, mijn lichaam en gewicht. Heb heel veel tips en trucs gekregen waar ik echt enorm veel aan heb.