een cursus voor persoonlijke en spirituele groei – naar het boek van Louise Hay

Vroeger voelde ik me heel onzeker en dat belemmerde me in verschillende situaties. Ik durfde niet zo goed alleen ergens heen te gaan, vond sociale contacten lastig, durfde mijn grenzen niet aan te geven en had het gevoel dat het leven me overkwam. Toen ik in aanraking kwam met het boek ‘Je kunt je leven helen’ is dit enorm veranderd. Vooral door het toepassen van wat in het boek stond. Dus werken met de kracht van gedachten, werken aan meer zelfliefde en vertrouwen. Boeken lezen over persoonlijke ontwikkeling is één ding, maar door het echt te gaan DOEN ga je stappen maken. Het geeft zoveel vreugde en vrijheid, verbinding met jezelf, dat gun ik jou ook!

Wat het je oplevert

Het doel van de cursus is dat je je bewust wordt van wat je precies denkt. Je gaat inzien dat je zelf verantwoordelijk bent voor je gedachten, de gevoelens die hieruit voortkomen en het gedrag dat je dan vertoont. Je gaat merken dat de mensen om je heen en de situaties waar je in terecht komt een spiegel zijn van je eigen gedachten en overtuigingen. Na het volgen van de cursus:

  • heb je meer zelfvertrouwen;
  • weet je hoe je de kracht van je gedachten effectief in kunt zetten;
  • weet je hoe de Wet van Aantrekking werkt;
  • heb je inzicht in je patronen en overtuigingen;
  • kun je belemmerende patronen doorbreken;
  • kun je niet helpende overtuigingen los laten;
  • ben je beter in staat om je grenzen aan te geven;
  • ga je anders denken;
  • kun je uit je slachtofferrol stappen;
  • ben je een eind op weg om jezelf te accepteren hoe je bent.

Praktische informatie

De cursus bestaat uit twaalf bijeenkomsten van 2½ uur. Elke les heeft zijn eigen thema, zoals herkennen van patronen, omgaan met angst, gezondheid, omgaan met weerstand, omgaan met boosheid en kritiek, grenzen aangeven. Tijdens de cursus wordt het boek ‘Je kunt je leven helen’ doorgewerkt. Er wordt gewerkt met bijvoorbeeld huiswerkopdrachten, oefeningen, visualisaties en het zoeken van affirmaties die precies bij jou passen. Het is een heel praktische cursus, je leert om te gaan met de kracht van je gedachten en hoe je daar concreet mee kunt werken in het dagelijkse leven. De groep zal uit maximaal zes personen bestaan, zodat er alle tijd en aandacht is voor jou. In de groep luisteren we naar elkaar en we respecteren elkaar. Jij bent welkom! Eerstvolgende cursus start op woensdagavond 19 februari, zie agenda voor overige data. Plaats cursusruimte is in Goes.

De kosten voor deze cursus zijn € 249,- Schrijf je snel in! Als je twijfelt, laat het me weten en dan beantwoord ik al je vragen. Kijk ook hier onder voor de meest gestelde vragen. Een kennismakingsgesprek behoort ook tot de mogelijkheden.

Veel gestelde vragen

Hoe zit dat met het boek? Tijdens de cursus werken we met het boek ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay en deze dien je zelf aan te schaffen (of lenen van iemand). Er zijn veel verschillende uitgaven in omloop, het maakt niks uit welke editie je gebruikt.

Krijg ik verder nog informatie tijdens de cursus? Jazeker, tijdens de lessen behandelen we een stukje theorie en deze krijg je mee op papier. Ook zijn er werkbladen beschikbaar die we doen tijdens de les of die je mee krijgt om thuis in te vullen.

Is het heel erg als ik een les mis? Het is fijn als je bij alle lessen aanwezig bent, omdat we iedere les een bepaald onderwerp behandelen. Als je er echt niet bij kunt zijn, dan ontvang je natuurlijk alle informatie van me via de mail en indien nodig praat ik je bij.

Ben ik veel tijd kwijt aan het huiswerk? Dit is per keer verschillend. Sowieso mag je tussen de lessen door steeds een stuk lezen in het boek. Daarnaast kun je een oefening mee krijgen. Het werken met je gedachtenkracht doe je gewoon als je er aan denkt. Dit kost geen tijd, maar vergt oefening om er bewust mee aan de slag te zijn. Zal steeds makkelijk zijn spreek ik uit ervaring.

Ik uit me moeilijk en vind het eng om in een groep iets te zeggen, is dit dan wel wat voor mij? Ja hoor, je zult merken dat de anderen ook hun eigen onzekerheden hebben. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich prettig en veilig voelt in de groep. Je hoeft niks, als je weinig wil delen is dat ook prima. Alhoewel juist het delen verbinding creëert.

Yes! Ik doe mee!