JE KUNT JE LEVEN HELEN LIVE

IN CA EEN HALF JAAR MEER LIEFDE VOOR JEZELF. EEN CURSUS VOOR PERSOONLIJKE EN SPIRITUELE GROEI NAAR HET BOEK VAN LOUISE HAY.

JE BENT EEN LEUKE VROUW EN…

  • Je wil op een diep level gaan werken aan je persoonlijke groei. 
  • Je wil liefde voor jezelf voelen, want je levert nu kritiek op jezelf en je oordeelt over jezelf.
  • Je wil meer vertrouwen in jezelf hebben.
  • Je houdt van praktisch, je wil wat je hebt geleerd in de praktijk brengen en direct kunnen toepassen. 
  • Je voelt dat het tijd is om beter voor jezelf te zorgen.

Herken je dit? Je voelt je onrustig. Je hebt het gevoel dat het leven je overkomt of je hebt het gevoel dat je geleefd wordt. Je levert veel kritiek op jezelf, je weet wel, dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat het nooit goed genoeg is. Je legt de lat te hoog, je verwacht constant teveel van jezelf. Het kan ook zijn dat je vooral voor anderen zorgt en niet voor jezelf, waardoor je over je grenzen heen gaat. En dat vind je dan weer stom van jezelf. Je voelt je regelmatig negatief, verdrietig, somber of angstig. Je gedachten gaan met je op de loop, waardoor je soms urenlang (of zelfs dagenlang) over een klein voorval kan piekeren. Je voelt je minder dan een ander. Of niet gehoord en gezien.

 

Hoe zou het zijn als je liefdevollere gedachten hebt over jezelf? Dat je je minder machteloos voelt, je krachtiger voelt en dat je meer zelfvertrouwen hebt? Dat je voor jezelf opkomt?

 

 

 

 

Hoi, ik ben Esmeralda en ik gun jou meer zelfliefde. Vroeger voelde ik me heel onzeker en dat belemmerde me in verschillende situaties. Ik durfde niet zo goed alleen ergens heen te gaan, vond sociale contacten lastig, durfde mijn grenzen niet aan te geven en had het gevoel dat het leven me overkwam. Toen ik in aanraking kwam met het boek ‘Je kunt je leven helen’ is dit enorm veranderd. Vooral door het toepassen van wat in het boek stond. Werken met de kracht van gedachten, werken aan meer zelfliefde en vertrouwen. Boeken lezen over persoonlijke ontwikkeling is één ding, maar door het echt te gaan DOEN ga je stappen maken. Het geeft zoveel vreugde en vrijheid, verbinding met jezelf, dat gun ik jou ook! Jij bent op deze pagina beland en dat betekent dat jij bereid bent te groeien. Dat je écht iets wil veranderen in je leven door te investeren in jezelf. Wat je van mij kunt verwachten? Ik ben eerlijk, soms confronterend, ik geloof dat jij zelf weet wat het beste voor je is en wat voor je werkt. En dat alles wat je nodig hebt al in je zit. Verder hou ik  van humor, het hoeft zeker niet zwaar te zijn. Ik verwacht van jou de bereidheid tot verandering en dat je eerlijk naar jezelf durft te kijken.

Hoe ziet de cursus ‘Je kunt je leven helen’ eruit?

  • De cursus bestaat uit twaalf bijeenkomsten van ruim twee uur. Deze vinden plaats in mijn tuinhuis in Goes.

  • Elke les heeft zijn eigen thema, zoals herkennen van patronen, omgaan met angst, gezondheid, omgaan met weerstand, omgaan met boosheid en kritiek, grenzen aangeven. 

  • Tijdens de cursus wordt het boek ‘Je kunt je leven helen’ doorgewerkt. Ik behandel een stukje theorie. Er wordt gewerkt met huiswerkopdrachten, oefeningen, meditaties en het zoeken van affirmaties die precies bij jou passen. Er is ruimte om te delen en je krijgt van mij coaching op het gebied waar jij moeite mee hebt.

  • Het is een heel praktische cursus, je leert om te gaan met de kracht van je gedachten en hoe je daar concreet mee kunt werken in het dagelijkse leven. 

  • De groep zal uit maximaal vijf personen bestaan, zodat er alle tijd en aandacht is voor jou. In de groep luisteren we naar elkaar en we respecteren elkaar. Jij bent welkom! 

Wat levert het je op?

Het doel van de cursus is dat je je bewust wordt van wat je precies denkt. Je gaat inzien dat je zelf verantwoordelijk bent voor je gedachten, de gevoelens die hieruit voortkomen en het gedrag dat je dan vertoont. Je gaat merken dat de mensen om je heen en de situaties waar je in terecht komt een spiegel zijn van je eigen gedachten en overtuigingen. Na het volgen van de cursus weet je hoe je de kracht van je gedachten effectief in kunt zetten. Je hebt inzicht in je patronen en overtuigingen. Je kunt je belemmerende patronen doorbreken en niet helpende overtuigingen loslaten. Je bent beter in staat om je grenzen aan te geven. Je hebt meer zelfvertrouwen. Je gaat anders denken. Je staat positiever in het leven. Je kunt uit je slachtofferrol stappen. Je voelt meer liefde voor jezelf. 

Ik heb op dit moment geen cursus gepland. Stuur gerust een berichtje als je mee wil doen, dan ga ik hem inplannen!

Locatie: Goes. 

Interesse? Laat het me weten.

Voordat de cursus begon had ik negatieve gedachten, onrust en paniekaanvallen. Door de cursus ben ik meer van mezelf gaan houden. Ik ben minder veroordelend naar mezelf en anderen en ervaar heel veel meer rust. Ik kijk met mildere ogen en heb meer vertrouwen dat het wel weer goedkomt. Ook heb ik geleerd dat mezelf doelen stellen, die ik uitwerk, me daadwerkelijk tot actie doen overgaan. Meer daadkracht dus. Het heeft me nog zoveel meer opgeleverd, maar het is teveel om op te noemen. Het is zo mooi dat het een proces is. Elke dag opnieuw weer leren en genieten en minder in problemen denken, brengt heel veel. Ook op momenten dat ik me eens wat minder voel, kan ik het nu makkelijker ombuigen door positieve gedachten en vooral positieve affirmaties. Sinds vorige week, ben ik elke ochtend en avond met mediteren (nog maar 5 minuten per keer) begonnen. Merk nu al dat dat ik daardoor fijner aan de dag begin en rustiger ga slapen. Ik vond het fijnst de bijeenkomsten waarin alles bespreekbaar was met veel liefde en respect naar elkaar, zonder enig oordeel. Er thuis mee aan de slag gaan was en is ook heel fijn, maar het daarna samen ‘doornemen’ ervaarde ik als heel leerzaam en prettig. Ik zou Esmeralda 100% aanbevelen bij anderen. Alleen het boek lezen zou me zeker wat brengen, maar de feedback, extra oefeningen en het praten over alles heeft enorm veel toevoeging.
E.
42 jaar
Ik vond het heel spannend om mij op te geven! Door de cursus voel ik meer liefde voor mijzelf!! Ik zit veel beter in mijn vel, ben blijer met mijzelf. En meer zelfvertrouwen!! Het waren hele fijne cursusavonden waar je echt naar uitkijkt! Door de cursus voel ik me blij. Ik ben een leuker persoon voor mijzelf én voor de mensen om mij heen. Het fijnste vond ik de kleine groep, de sfeer, niks moet, de locatie en je bent heel flexibel! Je bent een super lieve vrouw, kan heel goed luisteren en zorgt voor een fijne sfeer en veilige omgeving. Dankjewel voor alles!
Anoniem
Ik voelde me voordat ik de cursus bij Esmeralda ging volgen heel machteloos, had het gevoel dat alles me overkwam en ik er niets tegen kon doen. Door de cursus kreeg ik het inzicht dat mijn gedachten niet klopten, dat het een overtuiging was, maar niet hoe ik werkelijk ben. Ik leerde om mijn gedachten te sturen. Hoe meer helpende gedachten ik had, hoe makkelijker alles ging. Door het werken met de goede affirmaties ging ik het ook echt voelen, ik kreeg weer vertrouwen in mezelf. Ik heb nu minder het gevoel dat alles me overkomt. Dat geeft een enorm gevoel van vrijheid! Ik voel me nu veel rustiger, meer tevreden. Ik ben trots op mezelf in plaats van boos. En in moeilijke momenten heb ik veel meer vertrouwen in mezelf. Ik ben verbaasd hoe simpel het eigenlijk kan zijn.
Tineke Carels
48 jaar
Ik heb de cursus “Je kunt je leven helen” gevolgd bij praktijk Koneksi. Ik had het gevoel dat ik niet goed genoeg was voor deze wereld, voelde me minderwaardig en ik had het idee dat er veel dingen zouden moeten veranderen, wilde ik een gelukkig leven kunnen leven. Gelukkig kan ik nu zeggen dat dit niet meer aan de orde is, ik voel me niet meer minder dan een ander en ik hoef ook niks te veranderen om “goed” gevonden te worden, want ik ben goed precies zoals ik nu ben. Natuurlijk heb ik nog weleens moeilijke momenten, maar ik heb in deze cursus geleerd om eerder te herkennen wanneer ik in een negatieve gedachtenspiraal kom, en ik heb geleerd wat ik kan doen om dit om te buigen naar iets positiefs. En dit is enorm waardevol, omdat ik nu niet meer afhankelijk ben van anderen over hoe ik me voel, maar ik heb zelf de controle hierover. De kracht van je gedachten, dat is in een notendop de essentie van deze cursus, je leert je gevoelens herkennen, benoemen, accepteren en zo nodig om te buigen naar een positieve gedachte. En dit heeft effect op heel veel andere aspecten van mijn leven, het werkt namelijk door in mijn hele leven. Ik beveel deze cursus van harte aan. Esmeralda is een lieve, gepassioneerde vrouw die weet waar ze het over heeft en dit met veel enthousiasme op haar cursisten kan overbrengen. Investeer in jezelf, je bent het waard.
Tamara den Hollander
38 jaar
Ik voelde mezelf niet echt goed voordat ik de cursus begon. Ik voelde veel negativiteit, verdriet en angst. Ook voelde ik me somber en had het idee geleefd te worden. Ik wilde niet meer terugvallen in bepaalde patronen, niet meer mijn gedachten met mezelf op de loop laten gaan. Esmeralda is een warm, kundig en inlevend persoon. Geeft les aan de hand van ervaringen in haar leven, die dan weer herkenbaar zijn. Bij haar hoef je zeker geen drempel te voelen om aan de cursus deel te nemen. Door het volgen van de cursus kan ik met affirmaties patronen doorbreken. Ik hoef geen angst meer te hebben en mag dit loslaten, omdat ik dingen doe of heb gedaan met een bepaalde goede intentie. Ik gebruik de affirmatietechniek bijna dagelijks. Ik voel mijzelf zelfverzekerder en hou meer van mezelf. Ik weet weer wat ik wil en dat mijn gevoel hierbij er mag zijn. Ik volg ook meer mijn gevoel en hart en dat voelt goed. En ik probeer dingen die niet goed voelen niet meer te doen of anders te doen. Verder plan ik meer rust en ontspanningsmomenten in mijn leven, omdat ik weet dat dit goed voor mij is.
Arina Kloet
49 jaar
Je kunt je leven wát? “Je kunt je leven helen” klonk voor mij heel zweverig in mijn oren en ik heb best even getwijfeld of deze cursus iets voor mij zou zijn. Onder het mom van ‘baat het niet dan schaadt het niet’ heb ik mij ingeschreven. Ik heb hier zóveel geleerd en negatieve overtuigingen leren omzetten in positieve overtuigingen. Heel waardevol allemaal! Ik heb het één en ander los kunnen laten en ga nu veel positiever door het leven. Tijdens een rondje joggen affirmeren… héérlijk! En guess what? Ik bereik veel meer in het leven en weet nu eindelijk wat mijn doelen zijn! Esmeralda, dank je wel voor alles! (Je kunt inderdaad je leven helen).
Marion
Marion van de Ketterij
47 jaar

Veelgestelde vragen

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt. Hieronder vind je veelgestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Laat het me weten!

Moet ik het boek al gelezen hebben? Tijdens de cursus werk je met het boek ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay en deze dien je zelf aan te schaffen (of lenen van iemand). Er zijn veel verschillende uitgaven in omloop, het maakt niks uit welke editie je gebruikt. Je hoeft het nog niet van tevoren te lezen.

Voor wie is het precies? Voor iedereen die bereid is te werken aan zichzelf. Als jij wil werken aan je persoonlijke groei en de liefde voor jezelf wil vergroten, in je eigen tempo, dan zit je goed. Ben je iemand die denkt dat ik al je problemen op ga lossen, of wil je liever iets ‘zweverigs’ dan praktisch, dan kun je beter op zoek naar iemand anders die beter bij je past.

Gaan we in mijn verleden graven? Ik heb niet zo’n zin om van alles op te rakelen. Dat snap ik. Nee, dat gaan we niet doen. Wat we wel gaan doen is kijken welke beperkende overtuigingen je hebt. En welke patronen je hebt. We gaan niet onderzoeken waar het vandaan komt. We gaan je juist vooruit helpen, dus kijken wat jij kunt doen om deze overtuigingen los te laten en door welke andere gedachten je ze kunt vervangen.

Ik vind het ontzettend spannend, ik ben bang dat ik het niet kan. Natuurlijk kun jij dit. Omdat jij dit leest, heb je interesse. Je voelt dat het iets voor je zou kunnen zijn. Jij bent er zelf bij, jij bepaalt wat er gebeurt. En natuurlijk kan het eng zijn om voor jezelf te kiezen en in jezelf te investeren. Vraag jezelf af hoe jouw leven er over een jaar uitziet als je niks verandert en alles blijft doen zoals je nu doet. En stel je voor hoe jouw leven er uitziet als je meer liefde voor jezelf gaat voelen, je meer zelfvertrouwen krijgt en los kunt laten. Waar kies jij voor?

Hoeveel tijd gaat het me kosten? De tijd gaat vooral zitten het volgen van de lessen en het maken van het huiswerk tussendoor. Dat is het lezen van het boek en het maken van de oefeningen. Verder is het vooral oefenen met het veranderen van je gedachten, het doen van affirmaties. Dit kan overal, op de fiets, in de rij voor de kassa, als je onder de douche staat. Hoe meer je dit doet, hoe meer je er uit haalt.

Is het heel erg als ik een les mis? Het is fijn als je bij alle lessen aanwezig bent, omdat we iedere les een bepaald onderwerp behandelen. Als je er echt niet bij kunt zijn, dan ontvang je natuurlijk alle informatie van me via de mail en indien nodig praat ik je bij.

Ik uit me moeilijk en vind het eng om in een groep iets te zeggen, is dit dan wel wat voor mij? Ja hoor, je zult merken dat de anderen ook hun eigen onzekerheden hebben. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich prettig en veilig voelt in de groep. Je hoeft niks, als je weinig wil delen is dat ook prima. Alhoewel juist het delen verbinding creëert.

Waar heb ik mijn kennis vandaan?

Ik coach vanaf 2000 mensen als diëtist, de laatste jaren met name op het gebied van emotie-eten. In 2010 heb ik de opleiding tot trainer in de filosofie van Louise Hay gevolgd, zodat ik de cursus horende bij het boek ‘Je kunt je leven helen’ mocht geven. Sindsdien geef ik cursussen in mijn eigen praktijk, op het gebied van gedachtekracht en zelfliefde. En in 2017 ben ik gestart met diverse NLP opleidingen, namelijk de Practitioner, Master Practitioner en de Post Master. Hierin heb ik veel geleerd over onder andere coachen, bereiken van doelen, veranderen van overtuigingen, zelfbeeld en gedrag. Al met al heb ik twintig jaar coach-ervaring en geef ik nu zo’n twaalf jaar cursussen. Ik zorg dat ik blijf werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling, zodat ik datgene wat ik heb geleerd ook aan jou kan doorgeven. 

Mee doen? Vul onderstaand contactformulier in. App me. Of stuur een mail naar esmeralda@praktijkkoneksi.nl. Heb je vragen of twijfel je? Vraag dan een gratis connectiesessie aan door een mail te sturen of onderstaand formulier in te vullen. In de connectiesessie beantwoord ik je vragen, we leren elkaar beter kennen zodat we beide kunnen inschatten of deze cursus bij je past.