JE KUNT JE LEVEN HELEN

IN 18 WEKEN TIJD MEER LIEFDE VOOR JEZELF. EEN ONLINE CURSUS VOOR PERSOONLIJKE EN SPIRITUELE GROEI NAAR HET BOEK VAN LOUISE HAY.

JE BENT EEN LEUKE VROUW EN…

 • Je wil op een diep level gaan werken aan je persoonlijke groei. 
 • Je wil liefde voor jezelf voelen, want je levert nu kritiek op jezelf en je oordeelt over jezelf.
 • Je wil meer vertrouwen in jezelf hebben.
 • Je houdt van praktisch, je wil wat je hebt geleerd in de praktijk brengen en direct kunnen toepassen. 
 • Je voelt dat het tijd is om beter voor jezelf te zorgen.

Herken je dit? Je voelt je onrustig. Je hebt het gevoel dat het leven je overkomt of je hebt het gevoel dat je geleefd wordt. Je levert veel kritiek op jezelf, je weet wel, dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat het nooit goed genoeg is. Je legt de lat te hoog, je verwacht constant teveel van jezelf. Het kan ook zijn dat je vooral voor anderen zorgt en niet voor jezelf, waardoor je over je grenzen heen gaat. En dat vind je dan weer stom van jezelf. Je voelt je regelmatig negatief, verdrietig, somber of angstig. Je gedachten gaan met je op de loop, waardoor je soms urenlang (of zelfs dagenlang) over een klein voorval kan piekeren. Je voelt je minder dan een ander. Of niet gehoord en gezien.

Hoe zou het zijn als je liefdevollere gedachten hebt over jezelf? Dat je je minder machteloos voelt, je krachtiger voelt en dat je meer zelfvertrouwen hebt? Dat je voor jezelf opkomt?

 

Hoi, ik ben Esmeralda en ik wil jou heel graag helpen meer liefde voor jezelf te voelen. Vroeger voelde ik me heel onzeker en dat belemmerde me in verschillende situaties. Ik durfde niet zo goed alleen ergens heen te gaan, vond sociale contacten lastig, durfde mijn grenzen niet aan te geven en had het gevoel dat het leven me overkwam. Toen ik in aanraking kwam met het boek ‘Je kunt je leven helen’ is dit enorm veranderd. Vooral door het toepassen van wat in het boek stond. Werken met de kracht van gedachten, werken aan meer zelfliefde en vertrouwen. Boeken lezen over persoonlijke ontwikkeling is één ding, maar door het echt te gaan DOEN ga je stappen maken. Het geeft zoveel vreugde en vrijheid, verbinding met jezelf, dat gun ik jou ook! Jij bent op deze pagina beland en dat betekent dat jij bereid bent te groeien. Dat je écht iets wil veranderen in je leven door te investeren in jezelf. Wat je van mij kunt verwachten? Ik ben eerlijk, soms confronterend, ik geloof dat jij zelf weet wat het beste voor je is en wat voor je werkt. En dat alles wat je nodig hebt al in je zit. Verder hou ik  van humor, het hoeft zeker niet zwaar te zijn. Ik verwacht van jou de bereidheid tot verandering en dat je eerlijk naar jezelf durft te kijken.

Hoe ziet de cursus ‘Je kunt je leven helen’ eruit?

 • Het zijn 6 modules met in totaal 18 lessen in de vorm van video’s. Bij iedere module ontvang je een werkboek met de besproken theorie plus oefeningen die je inzicht geven. Ook bevat iedere module een bijpassende meditatie.
 • Je ontvangt per mail de video’s, werkboeken en meditaties.
 • Twee 1-op-1 coachingsgesprekken met mij (kan live en online). Het eerste gesprek vindt plaats na de eerste module, het tweede gesprek na de vierde module. In deze gesprekken help ik je jouw doelen te bereiken, ik geef je inzichten en ik motiveer je. Ik help je met het vinden van precies de goede affirmatie. We kunnen de oefeningen die je hebt gedaan bespreken. Of situaties die je moeilijk vindt of iets waar je tegenaan bent gelopen. Alles voor jouw vooruitgang, jouw groei. 
 • Gedurende de cursus lees je het boek ‘Je kunt je leven helen’, de cursus hoort bij het boek en ze vullen elkaar mooi aan. Dit boek mag je zelf aanschaffen of lenen.
 • Elke les heeft zijn eigen thema, zoals herkennen van patronen, omgaan met angst, gezondheid, omgaan met weerstand, omgaan met boosheid en kritiek, grenzen aangeven.
 • Tussen elke module zit drie weken. Zo heb je de tijd om te oefenen, inzichten te laten indalen en zo kun je het geleerde echt integreren in je leven.
 • Het is een heel praktische cursus, je leert om te gaan met de kracht van je gedachten en hoe je daar concreet mee kunt werken in het dagelijkse leven.
 • Je kan lid worden van de afgeschermde Facebookgroep, hierin kun je je vragen stellen, successen delen, je inzichten delen. Heel waardevol, want zo zie je dat je niet de enige bent die ergens mee worstelt en je kunt elkaar enorm inspireren en motiveren! Plus ik geef antwoord al jullie vragen, ook als deze door een ander worden gesteld kan dit waardevol zijn voor jou.

De modules

Module 1: In kaart brengen waar je nu staat. Drie doelen stellen. Filosofie van Louise Hay. Gedachten en overtuigingen. 

Module 2: Werken met affirmaties. Hoe maak je een goede affirmatie? Loslaat- en bekrachtigingsaffirmaties. Stappenplan voor het bereiken van een doel.

Module 3: Weerstand en zelfsabotage. Patronen herkennen en doorbreken. Loslaten van emoties.

Module 4: Minder moeten. Eigenschappen van je ouders en jou. Dankbaarheid.

Module 5: Vergeving, omgaan met boosheid en kritiek, jezelf steunen.

Module 6: Gezondheid en ziekte, grenzen aangeven, complimenten ontvangen.

Wat levert het je op?

Het doel van de cursus is dat je je bewust wordt van wat je precies denkt. Je gaat inzien dat je zelf verantwoordelijk bent voor je gedachten, de gevoelens die hieruit voortkomen en het gedrag dat je dan vertoont. Je gaat merken dat de mensen om je heen en de situaties waar je in terecht komt een spiegel zijn van je eigen gedachten en overtuigingen. Na het volgen van de cursus weet je hoe je de kracht van je gedachten effectief in kunt zetten. Je hebt inzicht in je patronen en overtuigingen. Je kunt je belemmerende patronen doorbreken en niet helpende overtuigingen loslaten. Je bent beter in staat om je grenzen aan te geven. Je hebt meer zelfvertrouwen. Je gaat anders denken. Je staat positiever in het leven. Je kunt uit je slachtofferrol stappen. Je voelt meer liefde voor jezelf.

Je kunt je leven helen VIP-traject

Wil je extra coaching gedurende dit traject? Dan is er de mogelijkheid voor een VIP-traject. Je ontvangt bovenstaande cursus plus vier extra 1-op-1 coachingsgesprekken, dus in totaal zes. Nóg meer coaching, nóg meer inzichten. Voor als je even een flinke sprong voorwaarts wil maken. De gesprekken kunnen online plaatsvinden of in mijn tuinhuis in Goes.

Ik voelde me voordat ik de cursus bij Esmeralda ging volgen heel machteloos, had het gevoel dat alles me overkwam en ik er niets tegen kon doen. Door de cursus kreeg ik het inzicht dat mijn gedachten niet klopten, dat het een overtuiging was, maar niet hoe ik werkelijk ben. Ik leerde om mijn gedachten te sturen. Hoe meer helpende gedachten ik had, hoe makkelijker alles ging. Door het werken met de goede affirmaties ging ik het ook echt voelen, ik kreeg weer vertrouwen in mezelf. Ik heb nu minder het gevoel dat alles me overkomt. Dat geeft een enorm gevoel van vrijheid! Ik voel me nu veel rustiger, meer tevreden. Ik ben trots op mezelf in plaats van boos. En in moeilijke momenten heb ik veel meer vertrouwen in mezelf. Ik ben verbaasd hoe simpel het eigenlijk kan zijn.
Tineke Carels
48 jaar
Voordat ik aan deze cursus begon had ik moeite met grenzen aangeven. Ik wilde meer zelfvertrouwen en de verbinding met mezelf ontwikkelen. Ook wilde ik extra ondersteuning om mijn innerlijke kind verder te helen. Na het volgen van deze cursus kan ik beter mijn grenzen aangeven. Door te blijven oefenen met affirmaties heb ik meer zelfvertrouwen en verbinding. Ook heb ik hierdoor mijn zelfliefde verder ontwikkeld. Voorheen was ik altijd op mijzelf aan het mopperen en schelden als iets niet ging zoals gewenst. Nu stel ik mijzelf gerust en geef een schouderklopje. Daarnaast ben ik nu in staat om te ontvangen: complimenten, presentjes, het aanbieden van hulp maar ook kritiek. Ik vraag nu om hulp als het nodig is. Ik merk dat het mij met plezier wordt gegeven, omdat de gever blij is dat ik het wil ontvangen. Bij kritiek schoot ik direct in de verdediging in plaats van eerst de woorden goed tot mij door te laten dringen en dan pas te reageren. Ook durf ik mij meer te laten zien. Ik hoefde en hoef niet zo direct op de voorgrond maar daardoor werd er wel over mijn grenzen gegaan. Om meer in verbinding met mijzelf te zijn en te voelen wat mij raakt en inzicht te krijgen heb ik veel gehad aan de meditaties die bij deze cursus horen. Het geeft mij veel rust en zelfacceptatie en liefde voor mijn innerlijk kind. Ik heb de cursus in mijn eigen tempo gedaan. Hiervoor kreeg ik alle ruimte en respect van Esmeralda. Ik vond de gesprekken met Esmeralda zeer prettig. Ze laat iemand ZIJN en is benaderbaar.
Eri Simon
Ik voelde mezelf niet echt goed voordat ik de cursus begon. Ik voelde veel negativiteit, verdriet en angst. Ook voelde ik me somber en had het idee geleefd te worden. Ik wilde niet meer terugvallen in bepaalde patronen, niet meer mijn gedachten met mezelf op de loop laten gaan. Esmeralda is een warm, kundig en inlevend persoon. Geeft les aan de hand van ervaringen in haar leven, die dan weer herkenbaar zijn. Bij haar hoef je zeker geen drempel te voelen om aan de cursus deel te nemen. Door het volgen van de cursus kan ik met affirmaties patronen doorbreken. Ik hoef geen angst meer te hebben en mag dit loslaten, omdat ik dingen doe of heb gedaan met een bepaalde goede intentie. Ik gebruik de affirmatietechniek bijna dagelijks. Ik voel mijzelf zelfverzekerder en hou meer van mezelf. Ik weet weer wat ik wil en dat mijn gevoel hierbij er mag zijn. Ik volg ook meer mijn gevoel en hart en dat voelt goed. En ik probeer dingen die niet goed voelen niet meer te doen of anders te doen. Verder plan ik meer rust en ontspanningsmomenten in mijn leven, omdat ik weet dat dit goed voor mij is.
Arina Kloet
49 jaar

Veelgestelde vragen

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt. Hieronder vind je veelgestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Laat het me weten!

Ik woon in de buurt van Goes en ik wil de cursus liever niet online volgen, kan dat ook? Dat kan zeker, ik geef de cursus ook in kleine groepjes. Je kunt hier meer informatie vinden over de cursus Je kunt je leven helen LIVE. 

Moet ik het boek al gelezen hebben? Tijdens de cursus werk je met het boek ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay en deze dien je zelf aan te schaffen (of lenen van iemand). Er zijn veel verschillende uitgaven in omloop, het maakt niks uit welke editie je gebruikt. Je hoeft het nog niet van tevoren te lezen.

Voor wie is het precies? Voor iedereen die bereid is te werken aan zichzelf. Als jij wil werken aan je persoonlijke groei en de liefde voor jezelf wil vergroten, in je eigen tempo, dan zit je goed. Ben je iemand die denkt dat ik al je problemen op ga lossen, of wil je liever iets ‘zweverigs’ dan praktisch, dan kun je beter op zoek naar iemand anders die beter bij je past.

Gaan we in mijn verleden graven? Ik heb niet zo’n zin om van alles op te rakelen. Dat snap ik. Nee, dat gaan we niet doen. Wat we wel gaan doen is kijken welke beperkende overtuigingen je hebt. En welke patronen je hebt. We gaan niet onderzoeken waar het vandaan komt. We gaan je juist vooruit helpen, dus kijken wat jij kunt doen om deze overtuigingen los te laten en door welke andere gedachten je ze kunt vervangen.

Ik vind het ontzettend spannend, ik ben bang dat ik het niet kan. Natuurlijk kun jij dit. Omdat jij dit leest, heb je interesse. Je voelt dat het iets voor je zou kunnen zijn. Jij bent er zelf bij, jij bepaalt wat er gebeurt. En natuurlijk kan het eng zijn om voor jezelf te kiezen en in jezelf te investeren. Vraag jezelf af hoe jouw leven er over een jaar uitziet als je niks verandert en alles blijft doen zoals je nu doet. En stel je voor hoe jouw leven er uitziet als je meer liefde voor jezelf gaat voelen, je meer zelfvertrouwen krijgt en los kunt laten. Waar kies jij voor?

Hoeveel tijd gaat het me kosten? De tijd gaat vooral zitten in het kijken van de video’s, het maken van de oefeningen, het doen van de meditaties en het lezen van het boek. De video’s zullen niet langer duren dan vijftien minuten. Datzelfde geldt voor de meditaties. De coachingsgesprekken duren maximaal een uur. Verder is het vooral oefenen met het veranderen van je gedachten, het doen van affirmaties. Dit kan overal, op de fiets, in de rij voor de kassa, als je onder de douche staat. Hoe meer je dit doet, hoe meer je er uit haalt.

Wanneer kan ik het beste voor het VIP-traject kiezen? Wat heeft het voor meerwaarde? Als je er alles uit wil halen. Als je het fijn vindt om een stok achter de deur te hebben. Ik help je jouw doelen te bereiken, ik geef je inzichten en ik motiveer je. Ik help je met het vinden van precies de goede affirmatie. We kunnen de oefeningen die je hebt gedaan bespreken. Of situaties die je moeilijk vindt of iets waar je tegenaan bent gelopen. Als je toe bent aan een flinke sprong voorwaarts. 

Waar heb ik mijn kennis vandaan?

Ik coach vanaf 2000 mensen als diëtist, de laatste jaren met name op het gebied van emotie-eten. In 2010 heb ik de opleiding tot trainer in de filosofie van Louise Hay gevolgd, zodat ik de cursus horende bij het boek ‘Je kunt je leven helen’ mocht geven. Sindsdien geef ik cursussen in mijn eigen praktijk, op het gebied van gedachtekracht en zelfliefde. En in 2017 ben ik gestart met diverse NLP opleidingen, namelijk de Practitioner, Master Practitioner en de Post Master. Hierin heb ik veel geleerd over onder andere coachen, bereiken van doelen, veranderen van overtuigingen, zelfbeeld en gedrag. Al met al heb ik twintig jaar coach-ervaring en geef ik nu zo’n twaalf jaar cursussen. Ik zorg dat ik blijf werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling, zodat ik datgene wat ik heb geleerd ook aan jou kan doorgeven. 

Mee doen? Schrijf je hieronder vrijblijvend in voor de wachtlijst. Dan krijg je vanzelf bericht als de deuren weer open gaan. Wil je weten of we een match hebben en ik iets voor je kan betekenen? Stuur gerust een mail, dan plannen we een gratis connectiesessie in. Bij vragen mag je me ook mailen: esmeralda@praktijkkoneksi.nl.