JE KUNT JE LEVEN HELEN

MEER LIEFDE VOOR JEZELF. EEN ONLINE CURSUS MET 1 OP 1 BEGELEIDING VOOR PERSOONLIJKE EN SPIRITUELE GROEI NAAR HET BOEK VAN LOUISE HAY.

JE BENT EEN LEUKE VROUW EN…

 • Je wil op een diep level gaan werken aan je persoonlijke groei. 
 • Je wil liefde voor jezelf voelen, want je levert nu kritiek op jezelf en je oordeelt over jezelf.
 • Je wil meer vertrouwen in jezelf hebben.
 • Je houdt van praktisch, je wil wat je hebt geleerd in de praktijk brengen en direct kunnen toepassen. 
 • Je voelt dat het tijd is om beter voor jezelf te zorgen.

Herken je dit? Je voelt je onrustig. Je hebt het gevoel dat het leven je overkomt of je hebt het gevoel dat je geleefd wordt. Je levert veel kritiek op jezelf, je weet wel, dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat het nooit goed genoeg is. Je legt de lat te hoog, je verwacht constant teveel van jezelf. Het kan ook zijn dat je vooral voor anderen zorgt en niet voor jezelf, waardoor je over je grenzen heen gaat. En dat vind je dan weer stom van jezelf. Je voelt je regelmatig negatief, verdrietig, somber of angstig. Je gedachten gaan met je op de loop, waardoor je soms urenlang (of zelfs dagenlang) over een klein voorval kan piekeren. Je voelt je minder dan een ander. Of niet gehoord en gezien.

Hoe zou het zijn als je liefdevollere gedachten hebt over jezelf? Dat je je minder machteloos voelt, je krachtiger voelt en dat je meer zelfvertrouwen hebt? Dat je voor jezelf opkomt?

Dan is de cursus Je kunt je leven helen, echt wat voor jou! Een cursus die hoort bij het gelijknamige boek van Louise Hay. Boeken lezen over persoonlijke ontwikkeling is één ding, maar door het echt te gaan DOEN ga je stappen maken!

Ik ben Esmeralda en ik wil jou heel graag op weg helpen naar meer zelfliefde. Vroeger voelde ik me heel onzeker en dat belemmerde me in verschillende situaties. Ik durfde niet zo goed alleen ergens heen te gaan, vond sociale contacten lastig, durfde mijn grenzen niet aan te geven en had het gevoel dat het leven me overkwam. Toen ik in aanraking kwam met het boek ‘Je kunt je leven helen’ is dit enorm veranderd. Vooral door het toepassen van wat in het boek stond. Werken met de kracht van gedachten, werken aan meer zelfliefde en vertrouwen.  Het geeft zoveel rust, vreugde en vrijheid en verbinding met jezelf! 

Dit traject is echt iets voor jou als:

 • je vaak negatieve gedachten hebt.
 • je je regelmatig onzeker voelt.
 • je niet zo goed om kunt gaan met emoties.
 • je je minder voelt dan een ander.
 • je anderen belangrijker vindt dan jezelf.
 • je je grenzen niet goed kunt aangeven. 
 • je veel piekert.
 • je het belangrijk vindt wat anderen van je vinden.

‘Wat we geloven, wordt waarheid voor ons.’ – Louise Hay

Hoe ziet het traject ‘Je kunt je leven helen’ eruit?
 • Het zijn 14 modules met elk 3 à 6 lessen in de vorm van video’s en tekst. Bij iedere les zit een opdracht of oefening zodat je het geleerde direct kunt toepassen op je eigen leven. 
 • Ook zitten er meditaties bij die de lesstof ondersteunen.
 • De modules staan in een online leeromgeving waar je kunt inloggen. Elke week krijg je toegang tot een nieuwe module. Je kunt het in je eigen tempo doen. Je krijgt onbeperkt toegang tot de leeromgeving, zodat je later altijd nog kan terugkijken.
 • Vijf 1 op 1 coachingsgesprekken met mij (kan live en online). In deze gesprekken help ik je jouw doelen te bereiken, ik geef je inzichten en ik motiveer je. Ik help je met het vinden van precies de goede affirmatie. We kunnen de oefeningen die je hebt gedaan bespreken. Of situaties die je moeilijk vindt of iets waar je tegenaan bent gelopen. Alles voor jouw vooruitgang, jouw groei. Deze gesprekken plannen we in principe in drie à vier maanden tijd. Mocht je langer tijd nodig hebben, dan kan dat in overleg.
 • Gedurende het traject ben ik bereikbaar via mail of app voor je vragen.
 • Gedurende de cursus lees je het boek ‘Je kunt je leven helen’, de cursus hoort bij het boek en ze vullen elkaar mooi aan. Dit boek mag je zelf aanschaffen of lenen.

module 1

Je gaat in kaart brengen waar je nu staat wat betreft zelfliefde. Je gaat doelen stellen die je gedurende deze training wil halen.

module 2

Je leert de uitgangspunten van de filosofie van Louise Hay. Je leert van alles over gedachten én de kracht van visualiseren.

module 3

Je leert hoe je een goede affirmatie kan maken die precies bij je past. Ook ga je in kaart brengen wat je allemaal moet van jezelf en je leert hoe dit anders kan.

module 4

Je leert hoe je een stappenplan maakt zodat je je doelen bereikt. Je leert hoe jij verantwoordelijkheid kan nemen voor jouw gedachten, gevoelens en gedrag.

module 5

Je leert alles over overtuigingen. Je brengt jouw eigen overtuigingen in kaart en je leert verschillende manieren om deze los te laten.

module 6

Je leert wat patronen zijn en je wordt je bewust van jouw eigen patronen, oftewel ‘rode knoppen’. Ook leer je hoe je een intentie zet.

module 7

Deze module gaat over zelfsabotage. Oftewel weerstand om te veranderen. Jouw innerlijke saboteur. Hoe ga je hier mee om?

module 8

In deze module maak je pas op de plaats. Tijd voor een tussenevaluatie. Wat gaat al goed? Wat heb je nog nodig? Tijd om losse eindjes af te werken.

module 9

Je leert hoe je op een adequate manier om kunt gaan met emoties. Ook aan de orde komt het omgaan met kritiek en boosheid.

module 10

Over vergeven van jezelf en van de ander. En loslaten. Hoe doe je dat nou? Je krijgt praktische tools.

module 11

Jezelf steunen. Op welke manieren kan je dat doen? Ook leer je van alles over grenzen aangeven.

module 12

Hoe breng je overvloed in je leven. Over dankbaarheid en complimenten.

module 13

Je leert wat de relatie is tussen je gedachten en gezondheid. En je krijgt een boodschap van je lichaam.

module 14

Eindevaluatie. Waar sta je nu. Je doet nog wat leuke oefeningen voor nóg meer liefde voor jezelf.

Wat het je oplevert

Het uiteindelijke doel van de cursus is meer zelfliefde. Na het volgen van de cursus weet je hoe je de kracht van je gedachten effectief in kunt zetten. Je hebt inzicht in je patronen en overtuigingen. Je kunt je belemmerende patronen doorbreken en niet helpende overtuigingen loslaten. Je bent beter in staat om je grenzen aan te geven. Je hebt meer zelfvertrouwen. Je gaat anders denken. Je staat positiever in het leven. Je kunt uit je slachtofferrol stappen. Je voelt meer liefde voor jezelf. 

En eerlijk? Dit kan alleen als jij je ervoor inzet. Als je er tijd in investeert, als je het werk ervoor doet. Het gaat niet vanzelf. En het zal ook niet altijd makkelijk zijn. Soms word je met jezelf geconfronteerd, ontdek je misschien dingen over jezelf die je liever niet wil weten. Ik ben er voor je om je te ondersteunen en verder op weg te helpen. Die weg mag jij zelf bewandelen. 

je hebt meer rust in je hoofd, omdat je makkelijker kunt loslaten

je hebt meer zelfvertrouwen, omdat je voor krachtige gedachten kiest

je vindt jezelf leuker en je vindt jezelf goed genoeg!

De investering voor dit traject is 479 euro. In termijnen betalen is ook een optie. 

Best een investering in jezelf. Daarom hebben we eerst een kennismakingsgesprek om te kijken of de klik er is. Ook kunnen we dan kijken of ik iets voor je kan betekenen en duidelijk krijgen wat jij precies wil bereiken. Zodat we er samen voor kunnen zorgen dat je gedurende deze drie maanden echt gaat transformeren en af gaat rekenen met allerlei belemmerende overtuigingen.

Wat vinden anderen?

Ik had veel lichamelijke klachten die dagelijks zo'n grote belemmering werden omdat ik elke dag zo overprikkeld werd waardoor ik steeds vermoeider werd. Paniekaanvallen die dagelijks terugkeerden en een burn-out als gevolg. Door de cursus luister ik beter naar wat mijn lichaam aangeeft. De wetenschap dat ik goed ben zoals ik ben en liefdevol mijn grenzen aangeven. Krachtige gedachten en affirmaties inzetten tijdens wandelen in de natuur en heel veel schrijven, waardoor je in flow steeds nieuwe en andere inzichten krijgt. Zo fijn. Van overleven naar leven, hoe mooi is dat. En daarbij gestopt en afgekickt van alle zware pijnmedicatie die ik al tientallen jaren slik, zo trots op mij. Ik leef bewuster en ontdek weer wat belangrijk is voor mij. Ik vond het fijn steeds een nieuwe module te krijgen als stok achter de deur. Ik had het gevoel volledig mezelf te mogen zijn en dat dat helemaal oké is. Het boek, de filmpjes, de podcasts, een manier van werken die zo prettig en ondersteunend op elkaar afgestemd is. Zo fijn. Esmeralda heeft een werkwijze zonder oordeel en denkt in mogelijkheden en kansen met daarbij oog voor mij als persoon en wat het beste bij mij zou passen. Een hele mooie afgestemde manier van werken waarbij in verbinding staan centraal staat. Puur en oprecht.
Hetty
Voordat ik aan deze cursus begon had ik moeite met grenzen aangeven. Ik wilde meer zelfvertrouwen en de verbinding met mezelf ontwikkelen. Ook wilde ik extra ondersteuning om mijn innerlijke kind verder te helen. Na het volgen van deze cursus kan ik beter mijn grenzen aangeven. Door te blijven oefenen met affirmaties heb ik meer zelfvertrouwen en verbinding. Ook heb ik hierdoor mijn zelfliefde verder ontwikkeld. Voorheen was ik altijd op mijzelf aan het mopperen en schelden als iets niet ging zoals gewenst. Nu stel ik mijzelf gerust en geef een schouderklopje. Daarnaast ben ik nu in staat om te ontvangen: complimenten, presentjes, het aanbieden van hulp maar ook kritiek. Ik vraag nu om hulp als het nodig is. Ik merk dat het mij met plezier wordt gegeven, omdat de gever blij is dat ik het wil ontvangen. Bij kritiek schoot ik direct in de verdediging in plaats van eerst de woorden goed tot mij door te laten dringen en dan pas te reageren. Ook durf ik mij meer te laten zien. Ik hoefde en hoef niet zo direct op de voorgrond maar daardoor werd er wel over mijn grenzen gegaan. Om meer in verbinding met mijzelf te zijn en te voelen wat mij raakt en inzicht te krijgen heb ik veel gehad aan de meditaties die bij deze cursus horen. Het geeft mij veel rust en zelfacceptatie en liefde voor mijn innerlijk kind. Ik heb de cursus in mijn eigen tempo gedaan. Hiervoor kreeg ik alle ruimte en respect van Esmeralda. Ik vond de gesprekken met Esmeralda zeer prettig. Ze laat iemand ZIJN en is benaderbaar.
Eri Simon
Voor de cursus begon had ik last van lichamelijke klachten en hoge spierspanning. Ik kon geen 'nee' zeggen en nam te veel verantwoordelijkheid voor anderen op me. Door de cursus heb ik nu heel veel tools en hulpbronnen om in te zetten op momenten dat ik ergens tegen aan loop. Ik ben me bewuster dat ik zelf iets kan doen om stress te verminderen. Ik voel het beter aan als ik gestrest ben. Ik begin de dag met een meditatie of wandelen en positieve gedachten over mezelf of affirmaties. Mijn lichamelijke klachten zijn nog niet minder maar ik ga er anders mee om. Ik laat me er niet door mee sleuren. Ik ben me veel bewuster welke gedachten ik heb en wat gedachten met me doen. De 1-op-1 gesprekken vond ik heel waardevol. Esmeralda is een fijne vrouw. Met heel veel kennis en tools waar ik veel aan gehad heb. Ik heb het VIP-traject gedaan en extra gesprekken gehad. Dat was erg fijn. Ik kwam steeds vrolijk thuis omdat ik weer handvaten had gekregen waarmee ik verder kon. Ik zal de cursus zeker aanbevelen aan anderen. Ik ben er zelf enthousiast over en wellicht hebben anderen er ook wat aan.
Petra Schneider
Voor ik aan de cursus begon had ik last van onzekerheid, te weinig zelfliefde, faalangst, vermoeidheid, pijn in nek en schouders en ongelukkige gevoelens. Na het volgen van de cursus weet ik keuzes te maken die goed voor mezelf zijn, waardoor ik minder energie verlies en meer te bieden heb aan mijn omgeving. Ik ben veel meer ontspannen. Ik herken nu sneller patronen en triggers bij mijzelf en kan zorgen dat ik er niet naar handel en ze soms zelfs positief kan omdraaien. Ik heb goede handvaten gekregen om dit te doen. Daardoor voel ik me duurzaam fijner. De meditaties en podcasts vond ik super.
R.

Voor wie is het?

Voor iedereen die bereid is te werken aan zichzelf. Als jij wil werken aan je persoonlijke groei en de liefde voor jezelf wil vergroten, in je eigen tempo, dan zit je goed. Als jij je regelmatig onzeker voelt, als je moeite hebt met het aangeven van grenzen, als je beperkende overtuigingen wil loslaten. Dan is dit voor jou.

Het is niet geschikt voor je als jij psychische problemen hebt. Zoek dan hulp bij mensen die hierin gespecialiseerd zijn. Het is ook niks voor jou als je denkt dat ik jouw problemen ga oplossen en je er zelf niks voor hoeft te doen. Of als je op zoek bent naar iets zweverigs en niet iets praktisch. Ga dan op zoek naar iets anders.

Waar heb ik mijn kennis vandaan?

Ik coach vanaf 2000 mensen als diëtist, de laatste jaren met name op het gebied van emotie-eten. In 2010 heb ik de opleiding tot trainer in de filosofie van Louise Hay gevolgd, zodat ik de cursus horende bij het boek ‘Je kunt je leven helen’ mocht geven. Sindsdien geef ik cursussen in mijn eigen praktijk, op het gebied van gedachtekracht en zelfliefde. En in 2017 ben ik gestart met diverse NLP opleidingen, namelijk de Practitioner, Master Practitioner en de Post Master. Hierin heb ik veel geleerd over onder andere coachen, bereiken van doelen, veranderen van overtuigingen, zelfbeeld en gedrag. Al met al heb ik ruim twintig jaar coach-ervaring en geef ik nu zo’n veertien jaar cursussen. Ik zorg dat ik blijf werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling, zodat ik datgene wat ik heb geleerd ook aan jou kan doorgeven. 

‘Hou van wie en wat je bent en wat je doet. Lach tegen jezelf en tegen het leven.’ – Louise Hay

Wat ik vaak hoor van mensen is: oh, ik doe dit nog wel een keer. Als ik meer tijd heb. Als ik meer geld heb. Als ik dat aan kan. Als het het juiste moment is. Ik ga het zelf nog even proberen.

Weet je, dit is allemaal uitstelgedrag. Als jij voelt dat jij dit wil, doe het dan nu. En wacht niet langer. Waar ga je op wachten? Het zal nooit het juiste moment zijn. Vaak komt dit voort uit angst. Angst voor de confrontatie. Angst voor verandering. Angst voor wat er gaat gebeuren.

Ik ga je echt niet overhalen om deze mooie training te volgen. Want ik wil alleen met gemotiveerde mensen werken, die bereid zijn te investeren in zichzelf. Alleen zou het heel zonde zijn als jij deze persoon bent en je laat leiden door angst.

Jij bent op deze pagina beland en dat betekent dat jij écht iets wil veranderen in je leven. Vraag jezelf af hoe jouw leven er over een jaar uitziet als je NIKS verandert en alles blijft doen zoals je nu doet. Dat je je onrustig voelt. Dat je je onzeker of minderwaardig voelt. Dat je nog steeds je grenzen niet aangeeft. En stel je voor hoe jouw leven er uitziet als je meer liefde voor jezelf gaat voelen, je meer zelfvertrouwen krijgt en beter voor jezelf gaat zorgen. Waar kies jij voor?

Veelgestelde vragen

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt. Hieronder vind je veelgestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Laat het me weten!

Ik woon in de buurt van Goes en ik wil de cursus liever niet online volgen, kan dat ook? Dat kan zeker, ik geef de cursus ook in kleine groepjes. Je kunt hier meer informatie vinden over de cursus Je kunt je leven helen LIVE. 

Moet ik het boek al gelezen hebben? Tijdens de cursus werk je met het boek ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay en deze dien je zelf aan te schaffen (of lenen van iemand). Er zijn veel verschillende uitgaven in omloop, het maakt niks uit welke editie je gebruikt. Je hoeft het nog niet van tevoren te lezen.

Voor wie is het precies? Voor iedereen die bereid is te werken aan zichzelf. Als jij wil werken aan je persoonlijke groei en de liefde voor jezelf wil vergroten, in je eigen tempo, dan zit je goed. Ben je iemand die denkt dat ik al je problemen op ga lossen, of wil je liever iets ‘zweverigs’ dan praktisch, dan kun je beter op zoek naar iemand anders die beter bij je past.

Gaan we in mijn verleden graven? Ik heb niet zo’n zin om van alles op te rakelen. Dat snap ik. Nee, dat gaan we niet doen. Wat we wel gaan doen is kijken welke beperkende overtuigingen je hebt. En welke patronen je hebt. We gaan niet onderzoeken waar het vandaan komt. We gaan je juist vooruit helpen, dus kijken wat jij kunt doen om deze overtuigingen los te laten en door welke andere gedachten je ze kunt vervangen.

Ik vind het ontzettend spannend, ik ben bang dat ik het niet kan. Het kan inderdaad heel spannend zijn! En ik heb er alle vertrouwen in dat jij dit kunt. Omdat jij dit leest, heb je interesse. Je voelt dat het iets voor je zou kunnen zijn. Jij bent er zelf bij, jij bepaalt wat er gebeurt. En natuurlijk kan het eng zijn om voor jezelf te kiezen en in jezelf te investeren. Vraag jezelf af hoe jouw leven er over een jaar uitziet als je niks verandert en alles blijft doen zoals je nu doet. En stel je voor hoe jouw leven er uitziet als je meer liefde voor jezelf gaat voelen, je meer zelfvertrouwen krijgt en los kunt laten. Waar kies jij voor?

Hoeveel tijd gaat het me kosten? De tijd gaat vooral zitten in het kijken van de video’s, het maken van de oefeningen, het doen van de meditaties en het lezen van het boek. De video’s zullen niet langer duren dan vijftien minuten. Datzelfde geldt voor de meditaties. De coachingsgesprekken duren maximaal een uur. Verder is het vooral oefenen met het veranderen van je gedachten, het doen van affirmaties, oefenen met omgaan met emoties, etc. Dit kan overal, op de fiets, in de rij voor de kassa, als je onder de douche staat. Hoe meer je dit doet, hoe meer je er uit haalt.

Hoe kan ik beginnen? Neem contact met me op via de mail esmeralda@praktijkkoneksi.nl of via het contactformulier. Dan plannen we een kennismakingsgesprek in. Als het voor beide een JA is, geef ik je toegang tot mijn online academie en plannen we het eerste gesprek in. 

1 op 1 traject Je kunt je leven helen

€479

Neem hieronder contact met me op voor het maken van een kennismakingsgesprek