OMARM JEZELF

LIEVER VOOR JEZELF EN RUST IN JE HOOFD. EEN CURSUS WAARIN JE LEERT JEZELF TE OMARMEN.

JE BENT EEN LEUKE VROUW EN…

 • Je wil op een diep level gaan werken aan je persoonlijke groei. 
 • Je wil liefde voor jezelf voelen, want je levert nu kritiek op jezelf en je oordeelt over jezelf.
 • Je wil meer vertrouwen in jezelf hebben.
 • Je houdt van praktisch, je wil wat je hebt geleerd in de praktijk brengen en direct kunnen toepassen. 
 • Je voelt dat het tijd is om beter voor jezelf te zorgen.

Herken je dit? Je voelt je onrustig. Je hebt het gevoel dat het leven je overkomt of je hebt het gevoel dat je geleefd wordt. Je levert veel kritiek op jezelf, je weet wel, dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat het nooit goed genoeg is. Je legt de lat te hoog, je verwacht constant teveel van jezelf. Het kan ook zijn dat je vooral voor anderen zorgt en niet voor jezelf, waardoor je over je grenzen heen gaat. En dat vind je dan weer stom van jezelf. Je gedachten gaan met je op de loop, waardoor je soms urenlang (of zelfs dagenlang) over een klein voorval kan piekeren. Je voelt je minder dan een ander. En je vindt het ook nog eens belangrijk wat anderen van je vinden.

Hoe zou het zijn als je liever bent voor jezelf? Dat je je krachtig voelt en dat je vertrouwen hebt in jezelf? Dat het rustig is in je hoofd?

Dan is het programma OMARM JEZELF echt wat voor jou! Een cursus waarin je leert alle delen van jezelf te omarmen. Precies zoals je nu bent. Waardoor je beter voor jezelf zorgt, beter kan loslaten, je krachtiger voelt en rust in je hoofd krijgt.

Ik ben Esmeralda en ik wil jou heel graag op weg helpen naar zelfacceptatie en zelfwaardering. Vroeger voelde ik me heel onzeker en dat belemmerde me in verschillende situaties. Ik durfde niet zo goed alleen ergens heen te gaan, vond sociale contacten lastig, durfde mijn grenzen niet aan te geven en had het gevoel dat het leven me overkwam. Toen ben ik gaan werken aan mijn persoonlijke groei. Ik ging dingen die ik leerde ook daadwerkelijk toepassen. Werken met de kracht van gedachten, werken aan meer zelfliefde en vertrouwen.  Het geeft me zoveel rust, vreugde en vrijheid en verbinding met mezelf! 

Dit programma is echt iets voor jou als:

 • je vaak negatieve gedachten hebt.
 • je je regelmatig onzeker voelt.
 • je moeilijk kunt loslaten.
 • je je minder voelt dan een ander.
 • je anderen belangrijker vindt dan jezelf.
 • je je grenzen niet goed kunt aangeven. 
 • je veel piekert.
 • je het belangrijk vindt wat anderen van je vinden.
 • je een pleaser, perfectionist en/of een controlfreak bent. 

‘Wat we geloven, wordt waarheid voor ons.’ – Louise Hay

Hoe ziet het programma OMARM JEZELF eruit?
 • Het zijn 9 modules met elk gemiddeld 4 à 5 lessen in de vorm van video’s en tekst en soms audio. Bij iedere les zit een opdracht of oefening zodat je het geleerde direct kunt toepassen op je eigen leven. 
 • Ook zitten er meditaties bij die de lesstof ondersteunen.
 • De modules staan in een online leeromgeving waar je kunt inloggen. Elke week krijg je toegang tot een nieuwe module. Je kunt het in je eigen tempo doen. Je krijgt onbeperkt toegang tot de leeromgeving, zodat je later altijd nog kan terugkijken. Alhoewel je er het meeste uit haalt door er mee aan de gang te blijven.
 • De VIP-versie bevat vijf 1 op 1 coachingsgesprekken met mij (via Skype of vanaf september fysiek in Goes). In deze gesprekken help ik je jouw doelen te bereiken, ik geef je inzichten en ik motiveer je. We kunnen de oefeningen die je hebt gedaan bespreken. Of situaties die je moeilijk vindt of iets waar je tegenaan bent gelopen. Alles voor jouw vooruitgang, jouw groei. Deze gesprekken plannen we in maximaal vier maanden tijd. 
 • Gedurende het traject ben ik bereikbaar via mail of app voor je vragen.

Inhoud

Hieronder lees je hoe de cursus eruit ziet.

module 1

Je gaat in kaart brengen waar je nu staat wat betreft zelfliefde en zelfwaardering. Ook bespreek ik belangrijke uitganspunten voor deze training én kleine oefeningen waar je al gelijk mee kunt starten.  

module 2

Je leert van alles over de kracht van je gedachten, hoe kun je deze gebruiken. Ook leer je hoe je uit je slachtofferrol kunt stappen. 

module 3

Je leert wat er nodig is om van zelfkritiek naar zelfliefde te gaan. Je gaat aan de slag met dankbaarheid en je gaat je bewust worden wat jou tegenhoudt om jezelf goed genoeg te vinden.  

module 4

Deze module gaat over je innerlijke criticus. Een uitgebreide module waarin je allerlei manieren leert om om te gaan met die kritische stem in je hoofd. Ook krijg je uitleg over Voice Dialogue, een techniek die uitgaat dat je uit allerlei delen bestaat. 

module 5

Je leert hoe je jezelf kunt steunen. Grenzen aangeven, omgaan met complimenten, trots zijn op jezelf.

module 6

Deze module gaat over zelfsabotage. Oftewel weerstand om te veranderen. Hoe ga je hier mee om? 

module 7

Je leert hoe je op een adequate manier om kunt gaan met emoties en behoeften. Ook aan de orde komt het omgaan met angst en schuldgevoel. 

module 8

De lessen in deze module gaan over vergeven en loslaten.

module 9

Eindevaluatie. Waar sta je nu. Nog meer liefde voor jezelf. Van betekenis zijn voor de wereld om je heen.

BONUS

Als je nu instapt, ontvang je als bonus de masterclass Leer Loslaten plus een Krachtige Wandelmeditatie!

In deze online Masterclass leer je HOE je kunt loslaten.  Je leert:

“Ik heb je masterclass bekeken. Wat confronterend en mooi tegelijk. Echt alle lof voor je duidelijke uitleg, prettige manier van vertellen en je praktische voorbeelden.”

“Vanavond heb ik de masterclass bekeken. Ik vind je heel prettig om naar te kijken, je straalt rust uit en hebt een fijne, duidelijke stem. Leuk ook dat je afwisselt met mooie beelden! Loslaten is een thema waar ik mee worstel en met de stappen en de praktische tips die je in deze masterclass geeft, kan ik zeker aan de slag!” – Wendy

Wat het je oplevert

Na het volgen van de cursus weet je hoe je de kracht van je gedachten effectief in kunt zetten. Je ervaart rust in je hoofd. Je hebt meer zelfvertrouwen. Je gaat anders denken. Je staat positiever in het leven. Je kunt uit je slachtofferrol stappen. Je voelt meer liefde voor jezelf. 

En eerlijk? Dit kan alleen als jij je ervoor inzet. Als je er tijd in investeert, als je het werk ervoor doet. Het gaat niet vanzelf. En het zal ook niet altijd makkelijk zijn. Soms word je met jezelf geconfronteerd, ontdek je misschien dingen over jezelf die je liever niet wil weten. Ik ben er voor je om je te ondersteunen en verder op weg te helpen. Die weg mag jij zelf bewandelen. 

je hebt rust in je hoofd, omdat je makkelijker kunt loslaten

je hebt meer zelfvertrouwen, omdat je voor krachtige gedachten kiest

je vindt jezelf leuker en je vindt jezelf goed genoeg!

Basis 397,-

Sta je op de wachtlijst? Dan ontvang je een leuke korting!

VIP 647,-

Sta je op de wachtlijst? Dan ontvang je een leuke korting!

Wat vinden anderen?

Helaas heb ik nog geen reviews over dit specifieke programma. Hieronder ervaringen van vrouwen die eerder een cursus bij me hebben gevolgd. 

Ik had veel lichamelijke klachten die dagelijks zo'n grote belemmering werden omdat ik elke dag zo overprikkeld werd waardoor ik steeds vermoeider werd. Paniekaanvallen die dagelijks terugkeerden en een burn-out als gevolg. Door de cursus luister ik beter naar wat mijn lichaam aangeeft. De wetenschap dat ik goed ben zoals ik ben en liefdevol mijn grenzen aangeven. Krachtige gedachten en affirmaties inzetten tijdens wandelen in de natuur en heel veel schrijven, waardoor je in flow steeds nieuwe en andere inzichten krijgt. Zo fijn. Van overleven naar leven, hoe mooi is dat. En daarbij gestopt en afgekickt van alle zware pijnmedicatie die ik al tientallen jaren slik, zo trots op mij. Ik leef bewuster en ontdek weer wat belangrijk is voor mij. Ik vond het fijn steeds een nieuwe module te krijgen als stok achter de deur. Ik had het gevoel volledig mezelf te mogen zijn en dat dat helemaal oké is. Het boek, de filmpjes, de podcasts, een manier van werken die zo prettig en ondersteunend op elkaar afgestemd is. Zo fijn. Esmeralda heeft een werkwijze zonder oordeel en denkt in mogelijkheden en kansen met daarbij oog voor mij als persoon en wat het beste bij mij zou passen. Een hele mooie afgestemde manier van werken waarbij in verbinding staan centraal staat. Puur en oprecht.
Hetty
Voordat ik aan deze cursus begon had ik moeite met grenzen aangeven. Ik wilde meer zelfvertrouwen en de verbinding met mezelf ontwikkelen. Ook wilde ik extra ondersteuning om mijn innerlijke kind verder te helen. Na het volgen van deze cursus kan ik beter mijn grenzen aangeven. Door te blijven oefenen met affirmaties heb ik meer zelfvertrouwen en verbinding. Ook heb ik hierdoor mijn zelfliefde verder ontwikkeld. Voorheen was ik altijd op mijzelf aan het mopperen en schelden als iets niet ging zoals gewenst. Nu stel ik mijzelf gerust en geef een schouderklopje. Daarnaast ben ik nu in staat om te ontvangen: complimenten, presentjes, het aanbieden van hulp maar ook kritiek. Ik vraag nu om hulp als het nodig is. Ik merk dat het mij met plezier wordt gegeven, omdat de gever blij is dat ik het wil ontvangen. Bij kritiek schoot ik direct in de verdediging in plaats van eerst de woorden goed tot mij door te laten dringen en dan pas te reageren. Ook durf ik mij meer te laten zien. Ik hoefde en hoef niet zo direct op de voorgrond maar daardoor werd er wel over mijn grenzen gegaan. Om meer in verbinding met mijzelf te zijn en te voelen wat mij raakt en inzicht te krijgen heb ik veel gehad aan de meditaties die bij deze cursus horen. Het geeft mij veel rust en zelfacceptatie en liefde voor mijn innerlijk kind. Ik heb de cursus in mijn eigen tempo gedaan. Hiervoor kreeg ik alle ruimte en respect van Esmeralda. Ik vond de gesprekken met Esmeralda zeer prettig. Ze laat iemand ZIJN en is benaderbaar.
Eri Simon
Voor de cursus begon had ik last van lichamelijke klachten en hoge spierspanning. Ik kon geen 'nee' zeggen en nam te veel verantwoordelijkheid voor anderen op me. Door de cursus heb ik nu heel veel tools en hulpbronnen om in te zetten op momenten dat ik ergens tegen aan loop. Ik ben me bewuster dat ik zelf iets kan doen om stress te verminderen. Ik voel het beter aan als ik gestrest ben. Ik begin de dag met een meditatie of wandelen en positieve gedachten over mezelf of affirmaties. Mijn lichamelijke klachten zijn nog niet minder maar ik ga er anders mee om. Ik laat me er niet door mee sleuren. Ik ben me veel bewuster welke gedachten ik heb en wat gedachten met me doen. De 1-op-1 gesprekken vond ik heel waardevol. Esmeralda is een fijne vrouw. Met heel veel kennis en tools waar ik veel aan gehad heb. Ik heb het VIP-traject gedaan en extra gesprekken gehad. Dat was erg fijn. Ik kwam steeds vrolijk thuis omdat ik weer handvaten had gekregen waarmee ik verder kon. Ik zal de cursus zeker aanbevelen aan anderen. Ik ben er zelf enthousiast over en wellicht hebben anderen er ook wat aan.
Petra Schneider
Voor ik aan de cursus begon had ik last van onzekerheid, te weinig zelfliefde, faalangst, vermoeidheid, pijn in nek en schouders en ongelukkige gevoelens. Na het volgen van de cursus weet ik keuzes te maken die goed voor mezelf zijn, waardoor ik minder energie verlies en meer te bieden heb aan mijn omgeving. Ik ben veel meer ontspannen. Ik herken nu sneller patronen en triggers bij mijzelf en kan zorgen dat ik er niet naar handel en ze soms zelfs positief kan omdraaien. Ik heb goede handvaten gekregen om dit te doen. Daardoor voel ik me duurzaam fijner. De meditaties en podcasts vond ik super.
R.

Voor wie is het?

Voor vrouwen die bereid zijn te werken aan zichzelf. Als jij wil werken aan je persoonlijke groei en de liefde voor jezelf wil vergroten, in je eigen tempo, dan zit je goed. Als jij je regelmatig onzeker voelt, als je moeite hebt met het aangeven van grenzen, als je rust in je hoofd wil. Dan is dit voor jou. 

Het is niet geschikt voor je als jij psychische problemen hebt. Zoek dan hulp bij mensen die hierin gespecialiseerd zijn. Het is ook niks voor jou als je denkt dat ik jouw problemen ga oplossen en je er zelf niks voor hoeft te doen. Of als je op zoek bent naar iets zweverigs en niet iets praktisch. Ga dan op zoek naar iets anders. Heb jij veel trauma’s? Daar help ik je ook niet bij, zoek hulp bij iemand die hierin is gespecialiseerd.

Waar heb ik mijn kennis vandaan?

Ik coach vanaf 2000 mensen als diëtist, de laatste jaren met name op het gebied van emotie-eten. In 2010 heb ik de opleiding tot trainer in de filosofie van Louise Hay gevolgd, zodat ik de cursus horende bij het boek ‘Je kunt je leven helen’ mocht geven. Sindsdien geef ik cursussen in mijn eigen praktijk, op het gebied van gedachtekracht en zelfliefde. En in 2017 ben ik gestart met diverse NLP opleidingen; de Practitioner, Master Practitioner en de Post Master. Hierin heb ik veel geleerd over onder andere coachen, bereiken van doelen, veranderen van overtuigingen, zelfbeeld en gedrag. Al met al heb ik ruim twintig jaar coach-ervaring en geef ik nu zo’n vijftien jaar cursussen. Ik zorg dat ik blijf werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling, zodat ik datgene wat ik heb geleerd ook aan jou kan doorgeven. 

‘Hou van wie en wat je bent en wat je doet. Lach tegen jezelf en tegen het leven.’ – Louise Hay

Wat ik vaak hoor van mensen is: oh, ik doe dit nog wel een keer. Als ik meer tijd heb. Als ik meer geld heb. Als ik dat aan kan. Als het het juiste moment is. Ik ga het zelf nog even proberen.

Weet je, dit is allemaal uitstelgedrag. Als jij voelt dat jij dit wil, doe het dan nu. En wacht niet langer. Waar ga je op wachten? Het zal nooit het juiste moment zijn. Vaak komt dit voort uit angst. Angst voor de confrontatie. Angst voor verandering. Angst voor wat er gaat gebeuren.

Ik ga je echt niet overhalen om deze mooie training te volgen. Want ik wil alleen met gemotiveerde mensen werken, die bereid zijn te investeren in zichzelf. Alleen zou het heel zonde zijn als jij deze persoon bent en je laat leiden door angst.

Jij bent op deze pagina beland en dat betekent dat jij écht iets wil veranderen in je leven. Vraag jezelf af hoe jouw leven er over een jaar uitziet als je NIKS verandert en alles blijft doen zoals je nu doet. Dat je je onrustig voelt. Dat je je onzeker of minderwaardig voelt. Dat je nog steeds je grenzen niet aangeeft. En stel je voor hoe jouw leven er uitziet als je meer liefde voor jezelf gaat voelen, je meer zelfvertrouwen krijgt en beter voor jezelf gaat zorgen. Waar kies jij voor?

Veelgestelde vragen

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt. Hieronder vind je veelgestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Laat het me weten!

Ik woon in de buurt van Goes en ik wil de cursus liever niet online volgen, kan dat ook? Voorlopig geef ik deze cursus alleen online. Als je wil kun je aanschuiven bij bijvoorbeeld een workshop of een 1 op 1 traject volgen. Neem contact met me op voor de mogelijkheden. 

Voor wie is het precies? Voor iedereen die bereid is te werken aan zichzelf. Als jij wil werken aan je persoonlijke groei en de liefde voor jezelf wil vergroten, in je eigen tempo, dan zit je goed. Ben je iemand die denkt dat ik al je problemen op ga lossen, of wil je liever iets ‘zweverigs’ dan praktisch, dan kun je beter op zoek naar iemand anders die beter bij je past. Heb jij veel trauma’s? Daar help ik je ook niet bij, zoek hulp bij iemand die hierin is gespecialiseerd.

Zijn er bijeenkomsten met de andere deelnemers? Nee, op dit moment heb je geen contact met de andere deelnemers. 

Hoeveel tijd gaat het me kosten? De tijd gaat vooral zitten in het kijken van de video’s, het maken van de oefeningen, het doen van de meditaties en het lezen van het boek. De video’s zullen niet langer duren dan vijftien minuten. Datzelfde geldt voor de meditaties. Doe je het VIP traject? De coachingsgesprekken duren maximaal een uur. Verder is het vooral oefenen met de aangeboden theorie. Dit kan overal, op de fiets, in de rij voor de kassa, als je onder de douche staat. Hoe meer je dit doet, hoe meer je er uit haalt.

Hoe kan ik beginnen? Schrijf je in voor de wachtlijst en dan volgt de rest vanzelf. Wil je meedoen met het VIPtraject? Dat kan je later aan me laten weten bij inschrijving. Ik neem contact met je op voor het maken van onze eerste afspraak. Dat kan in Goes (pas vanaf september vanwege verbouwing) en ook online. Twijfel je? Vraag een kennismakingsgesprek aan. 

Neem hieronder contact met me op voor het maken van een kennismakingsgesprek