Ik had weinig zelfvertrouwen en veel zelfkritiek. Door de cursus 'Je kunt je leven helen' sta ik positiever in het leven en voel ik meer liefde voor mezelf. Ik voel me krachtiger en kan beter tegen kritiek. Ik vond het gezellige avonden waarop we alles konden zeggen in een vertrouwde omgeving.
Wendy
Je kunt je leven helen live
Door de cursus ervaar ik meer geestelijke balans en inzichten in mezelf. Ik heb meer rust in mijn hoofd, maar ook mijn zelfvertrouwen is gegroeid. En ik heb meer zelfinzicht. Ik vond de cursus fijn, door met elkaar te praten geeft het inzichten.
Jacqueline
Je kunt je leven helen live
Voor de cursus had ik last van onzekerheid. Nu durf ik meer ruimte in te nemen en heb meer zelfwaardering. Ik vond de vragen die je stelde heel goed en doortastend. En ik vond het fijn dat ik mezelf mocht zijn.
Penney
Je kunt je leven helen live
Ik besloot deze cursus te doen om te leren werken met de wet van aantrekking. Het heeft me zeer veel opgeleverd, ik heb heel veel zelfinzicht gekregen. Ik heb heel veel geleerd over overvloed en ontvangen, waarvoor dank! Hierdoor verandert mijn leven ten gunste. Het mooiste aan deze cursus vond ik de interacties, de openheid, het vertrouwen en de diepgang.
Petra van Lent
Wet van Aantrekking
Ik had behoefte aan een duwtje in de rug, om mijn focus terug op wat ik wel wil te richten. Ook voelde ik gemis aan een partner. Ik was bezorgd omdat ik niet neerslachtig wilde worden. Door deze cursus heb ik focus op bekrachigende intenties, affirmaties, focus op zelfliefde. Hierdoor heb ik meer vertrouwen. Het was een zeer uitgebreide cursus, Esmeralda helpt echt 'op maat'. Het mooiste vond ik de overvloed die Esmeralda geeft.
Marjan (België)
Wet van Aantrekking
Ik vond het heel spannend om mij op te geven! Door de cursus voel ik meer liefde voor mijzelf!! Ik zit veel beter in mijn vel, ben blijer met mijzelf. En meer zelfvertrouwen!! Het waren hele fijne cursusavonden waar je echt naar uitkijkt! Door de cursus voel ik me blij. Ik ben een leuker persoon voor mijzelf én voor de mensen om mij heen. Het fijnste vond ik de kleine groep, de sfeer, niks moet, de locatie en je bent heel flexibel! Je bent een super lieve vrouw, kan heel goed luisteren en zorgt voor een fijne sfeer en veilige omgeving. Dankjewel voor alles!
Anoniem
Je kunt je leven helen live
De cursus van Louise Hay 'Je kunt je leven helen' was erg fijn. Ik vond het vervelend om ´te stoppen´, daarom heb ik me opgegeven voor deze cursus. Ik liep, en loop nog steeds tegen blokkades aan waarvan ik weet dat ze in mij zelf zitten, en ik hoopte hier wat aan te veranderen. Het is beslist nog geen 10, maar ik heb genoeg handvaten gekregen, en nu ook het lef om tegen mezelf te zeggen dat ik het kan! En dat scheelt al een heleboel. 😊 Het is fijn dat ik voor mezelf weet dat ik er mag zijn, en dat ik mezelf niet minder hoef te voelen. Maar ook dat er een kracht in mezelf is die ik kan aanboren. En dat het universum zoveel te bieden heeft. Het mooiste van deze cursus vind ik dat ik weet dat ik meer waard ben dan ik eigenlijk denk, en dat ik dat mag aannemen.
Nella
Wet van Aantrekking
Het is een waardevolle cursus met fijne instructies en uitleg. In de cursus word verteld dat het de bedoeling is dat het weerstand op kan roepen en dat geeft meteen een stukje rust, dat dat oké is. De oefeningen zijn uitgeschreven maar ook ingesproken. Dat is prettig, want dan kun je gewoon de stem volgen als je voor de spiegel staat of je de angst-meditatie doet. De thema’s zijn allemaal super waardevol en intens! En toch is het gemakkelijk te begrijpen. Superfijn! De oefeningen bij elk thema waren heel waardevol en hebben me weer nieuwe inzichten gegeven. Deze cursus is sowieso waardevol om regelmatig te herhalen!
Frouke van Overveld
Spiegelwerk
Voor ik aan het traject begon had ik het gevoel geleefd te worden. Ik kwam niet aan mezelf toe, had een negatief zelfbeeld. Ik vond niets meer echt leuk. Door het traject sta ik veel lichter in het leven. Ik ben blij met mezelf, blij met alles wat ik nu ervaar. Hierdoor kies ik sneller voor mezelf, ik zie veel meer positieve dingen. En ik zorg veel beter voor mezelf. Het fijnst vond ik het snelle resultaat als je er echt voor open staat. Het was hard werken maar doordat ik me steeds beter ging voelen kon ik het beter opbrengen. Ik heb van Esmeralda goed geleerd om van mezelf te houden en dicht bij mijn gevoel te komen.
Bianca
1 op 1 traject
Ik had veel lichamelijke klachten die dagelijks zo'n grote belemmering werden omdat ik elke dag zo overprikkeld werd waardoor ik steeds vermoeider werd. Paniekaanvallen die dagelijks terugkeerden en een burn-out als gevolg. Door de cursus luister ik beter naar wat mijn lichaam aangeeft. De wetenschap dat ik goed ben zoals ik ben en liefdevol mijn grenzen aangeven. Krachtige gedachten en affirmaties inzetten tijdens wandelen in de natuur en heel veel schrijven, waardoor je in flow steeds nieuwe en andere inzichten krijgt. Zo fijn. Van overleven naar leven, hoe mooi is dat. En daarbij gestopt en afgekickt van alle zware pijnmedicatie die ik al tientallen jaren slik, zo trots op mij. Ik leef bewuster en ontdek weer wat belangrijk is voor mij. Ik vond het fijn steeds een nieuwe module te krijgen als stok achter de deur. Ik had het gevoel volledig mezelf te mogen zijn en dat dat helemaal oké is. Het boek, de filmpjes, de podcasts, een manier van werken die zo prettig en ondersteunend op elkaar afgestemd is. Zo fijn. Esmeralda heeft een werkwijze zonder oordeel en denkt in mogelijkheden en kansen met daarbij oog voor mij als persoon en wat het beste bij mij zou passen. Een hele mooie afgestemde manier van werken waarbij in verbinding staan centraal staat. Puur en oprecht.
Hetty
Je kunt je leven helen / 1 op 1 traject
Voor ik aan de cursus begon had ik last van onzekerheid, te weinig zelfliefde, faalangst, vermoeidheid, pijn in nek en schouders en ongelukkige gevoelens. Na het volgen van de cursus weet ik keuzes te maken die goed voor mezelf zijn, waardoor ik minder energie verlies en meer te bieden heb aan mijn omgeving. Ik ben veel meer ontspannen. Ik herken nu sneller patronen en triggers bij mijzelf en kan zorgen dat ik er niet naar handel en ze soms zelfs positief kan omdraaien. Ik heb goede handvaten gekregen om dit te doen. Daardoor voel ik me duurzaam fijner. De meditaties en podcasts vond ik super.
R.
Je kunt je leven helen online
Voordat de cursus begon had ik negatieve gedachten, onrust en paniekaanvallen. Door de cursus ben ik meer van mezelf gaan houden. Ik ben minder veroordelend naar mezelf en anderen en ervaar heel veel meer rust. Ik kijk met mildere ogen en heb meer vertrouwen dat het wel weer goedkomt. Ook heb ik geleerd dat mezelf doelen stellen, die ik uitwerk, me daadwerkelijk tot actie doen overgaan. Meer daadkracht dus. Het heeft me nog zoveel meer opgeleverd, maar het is teveel om op te noemen. Het is zo mooi dat het een proces is. Elke dag opnieuw weer leren en genieten en minder in problemen denken, brengt heel veel. Ook op momenten dat ik me eens wat minder voel, kan ik het nu makkelijker ombuigen door positieve gedachten en vooral positieve affirmaties. Sinds vorige week, ben ik elke ochtend en avond met mediteren (nog maar 5 minuten per keer) begonnen. Merk nu al dat dat ik daardoor fijner aan de dag begin en rustiger ga slapen. Ik vond het fijnst de bijeenkomsten waarin alles bespreekbaar was met veel liefde en respect naar elkaar, zonder enig oordeel. Er thuis mee aan de slag gaan was en is ook heel fijn, maar het daarna samen ‘doornemen’ ervaarde ik als heel leerzaam en prettig. Ik zou Esmeralda 100% aanbevelen bij anderen. Alleen het boek lezen zou me zeker wat brengen, maar de feedback, extra oefeningen en het praten over alles heeft enorm veel toevoeging.
E.
Je kunt je leven helen live
Voordat ik aan deze cursus begon had ik moeite met grenzen aangeven. Ik wilde meer zelfvertrouwen en de verbinding met mezelf ontwikkelen. Ook wilde ik extra ondersteuning om mijn innerlijke kind verder te helen. Na het volgen van deze cursus kan ik beter mijn grenzen aangeven. Door te blijven oefenen met affirmaties heb ik meer zelfvertrouwen en verbinding. Ook heb ik hierdoor mijn zelfliefde verder ontwikkeld. Voorheen was ik altijd op mijzelf aan het mopperen en schelden als iets niet ging zoals gewenst. Nu stel ik mijzelf gerust en geef een schouderklopje. Daarnaast ben ik nu in staat om te ontvangen: complimenten, presentjes, het aanbieden van hulp maar ook kritiek. Ik vraag nu om hulp als het nodig is. Ik merk dat het mij met plezier wordt gegeven, omdat de gever blij is dat ik het wil ontvangen. Bij kritiek schoot ik direct in de verdediging in plaats van eerst de woorden goed tot mij door te laten dringen en dan pas te reageren. Ook durf ik mij meer te laten zien. Ik hoefde en hoef niet zo direct op de voorgrond maar daardoor werd er wel over mijn grenzen gegaan. Om meer in verbinding met mijzelf te zijn en te voelen wat mij raakt en inzicht te krijgen heb ik veel gehad aan de meditaties die bij deze cursus horen. Het geeft mij veel rust en zelfacceptatie en liefde voor mijn innerlijk kind. Ik heb de cursus in mijn eigen tempo gedaan. Hiervoor kreeg ik alle ruimte en respect van Esmeralda. Ik vond de gesprekken met Esmeralda zeer prettig. Ze laat iemand ZIJN en is benaderbaar.
Eri Simon
Je kunt je leven helen online
Ik voelde mezelf niet echt goed voordat ik de cursus begon. Ik voelde veel negativiteit, verdriet en angst. Ook voelde ik me somber en had het idee geleefd te worden. Ik wilde niet meer terugvallen in bepaalde patronen, niet meer mijn gedachten met mezelf op de loop laten gaan. Tijdens de cursus voelde ik me vertrouwd en kon ook mezelf zijn bij de groep. Het was fijn om met de groep dingen te delen die voor ons allemaal herkenbaar waren. De opbouw van de cursus is een stuk theorie, oefeningen en meditatie vaak over de lesstof. Esmeralda is een warm, kundig en inlevend persoon die openstaat voor de groep en ook elke cursist afzonderlijk. Geeft les aan de hand van ervaringen in haar leven, die dan weer herkenbaar zijn. Bij haar hoef je zeker geen drempel te voelen om aan de cursussen deel te nemen. Door het volgen van de cursus kan ik met affirmaties patronen doorbreken. Ik hoef geen angst meer te hebben en mag dit loslaten, omdat ik dingen doe of heb gedaan met een bepaalde goede intentie. Ik gebruik de affirmatietechniek bijna dagelijks. Ik voel mijzelf zelfverzekerder en hou meer van mezelf. Ik weet weer wat ik wil en dat mijn gevoel hierbij er mag zijn. Ik volg ook meer mijn gevoel en hart en dat voelt goed. En ik probeer dingen die niet goed voelen niet meer te doen of anders te doen. Verder plan ik meer rust en ontspanningsmomenten in mijn leven, omdat ik weet dat dit goed voor mij is.
Arina den Oude
Je kunt je leven helen live
Voor de cursus begon had ik last van lichamelijke klachten en hoge spierspanning. Ik kon geen 'nee' zeggen en nam te veel verantwoordelijkheid voor anderen op me. Door de cursus heb ik nu heel veel tools en hulpbronnen om in te zetten op momenten dat ik ergens tegen aan loop. Ik ben me bewuster dat ik zelf iets kan doen om stress te verminderen. Ik voel het beter aan als ik gestrest ben. Ik begin de dag met een meditatie of wandelen en positieve gedachten over mezelf of affirmaties. Mijn lichamelijke klachten zijn nog niet minder maar ik ga er anders mee om. Ik laat me er niet door mee sleuren. Ik ben me veel bewuster welke gedachten ik heb en wat gedachten met me doen. De 1-op-1 gesprekken vond ik heel waardevol. Esmeralda is een fijne vrouw. Met heel veel kennis en tools waar ik veel aan gehad heb. Ik heb het VIP-traject gedaan en extra gesprekken gehad. Dat was erg fijn. Ik kwam steeds vrolijk thuis omdat ik weer handvaten had gekregen waarmee ik verder kon. Ik zal de cursus zeker aanbevelen aan anderen. Ik ben er zelf enthousiast over en wellicht hebben anderen er ook wat aan.
Petra Schneider
Je kunt je leven helen / 1 op 1 traject
Je kunt je leven wát? "Je kunt je leven helen" klonk voor mij heel zweverig in mijn oren en ik heb best even getwijfeld of deze cursus iets voor mij zou zijn. Onder het mom van 'baat het niet dan schaadt het niet' heb ik mij ingeschreven. Ik heb hier zóveel geleerd en negatieve overtuigingen leren omzetten in positieve overtuigingen. Heel waardevol allemaal! Ik heb het één en ander los kunnen laten en ga nu veel positiever door het leven. Tijdens een rondje joggen affirmeren… héérlijk! En guess what? Ik bereik veel meer in het leven en weet nu eindelijk wat mijn doelen zijn! Esmeralda, dank je wel voor alles! (Je kunt inderdaad je leven helen).
Marion van de Ketterij
Je kunt je leven helen live
Ik heb de cursus “Je kunt je leven helen” gevolgd bij praktijk Koneksi. Ik had het gevoel dat ik niet goed genoeg was voor deze wereld, voelde me minderwaardig en ik had het idee dat er veel dingen zouden moeten veranderen, wilde ik een gelukkig leven kunnen leven. Gelukkig kan ik nu zeggen dat dit niet meer aan de orde is, ik voel me niet meer minder dan een ander en ik hoef ook niks te veranderen om “goed” gevonden te worden, want ik ben goed precies zoals ik nu ben. Natuurlijk heb ik nog weleens moeilijke momenten, maar ik heb in deze cursus geleerd om eerder te herkennen wanneer ik in een negatieve gedachtenspiraal kom, en ik heb geleerd wat ik kan doen om dit om te buigen naar iets positiefs. En dit is enorm waardevol, omdat ik nu niet meer afhankelijk ben van anderen over hoe ik me voel, maar ik heb zelf de controle hierover. De kracht van je gedachten, dat is in een notendop de essentie van deze cursus, je leert je gevoelens herkennen, benoemen, accepteren en zo nodig om te buigen naar een positieve gedachte. En dit heeft effect op heel veel andere aspecten van mijn leven, het werkt namelijk door in mijn hele leven. Ik beveel deze cursus van harte aan. Esmeralda is een lieve, gepassioneerde vrouw die weet waar ze het over heeft en dit met veel enthousiasme op haar cursisten kan overbrengen. Investeer in jezelf, je bent het waard.
Tamara den Hollander
Je kunt je leven helen live
Ik wilde graag meer gaan geloven in dit fenomeen zodat ik er ook zelf met overtuiging mee kon gaan werken. Door de cursus heb ik het geloof dat het echt werkt, waardoor ik nu ook gebruik maak van de Wet van de Aantrekkingskracht. Ik besef nu dat er zoveel sterkere krachten zijn dan wij hier op aarde, die ons willen helpen. Dat geeft me een heel warm en veilig gevoel. Het mooiste aan de cursus vond ik het moment dat ik besefte dat het werkte; de manifestatie van mijn zwemvijver!
Mischa
Wet van Aantrekking
Ik voelde me voordat ik de cursus bij Esmeralda ging volgen heel machteloos, had het gevoel dat alles me overkwam en ik er niets tegen kon doen. Ik heb altijd gedacht dat ik geen zelfdiscipline had, geen controle over mezelf. En dat dat iets was, waar ik altijd tegen zou moeten vechten. Door de cursus kreeg ik het inzicht dat mijn gedachten niet klopten, dat het een overtuiging was, maar niet hoe ik werkelijk ben. Ik leerde om mijn gedachten te sturen. Hoe meer helpende gedachten ik had, hoe makkelijker alles ging. Door het werken met de goede affirmaties ging ik het ook echt voelen, ik kreeg weer vertrouwen in mezelf. Ik heb nu  minder het gevoel dat alles me overkomt. Dat geeft een enorm gevoel van vrijheid! Ik voel me nu veel rustiger, meer tevreden. Ik ben trots op mezelf in plaats van boos. En in moeilijke momenten heb ik veel meer vertrouwen in mezelf. Ik ben verbaasd hoe simpel het eigenlijk kan zijn.
Tineke Carels
Je kunt je leven helen live
Warmte en rust, een fijn gesprek en nieuwe inzichten. De SelfloveBoost bij Esmeralda is een fijne ervaring die je snel inzicht geeft over hoe je aan je zelfliefde kunt werken. Ik geloof dat je je hele leven lang blijft leren en dat inzicht in je eigen patronen herkennen én vinden heel erg belangrijk is om weer volgende stappen te zetten. Esmeralda laat je inzien dat bepaalde overtuigingen enorme impact kunnen hebben. Ook zonder dat je het zelf als lagere zelfliefde ervaart. Hoewel mijn zelfliefde zeker niet laag te noemen is, heeft dat van mij na mijn gesprek met Esmeralda een mooie boost gekregen. De oefeningen zijn lekker praktisch. Ze kunnen als confronterend ervaren worden, al hoef je je in deze setting nergens voor te schamen. Na het gesprek ontving ik de persoonlijke meditatie. Erg bijzonder en mooi om een meditatie te hebben die volledig aansluit op mijn situatie. Heel veel vrouwen kunnen denk ik wel een SelfloveBoost gebruiken. Ik raad het dan ook zeker aan om het gewoon een keer te doen en te ervaren!
Sandra
Selfloveboost
Ik voelde me altijd en overal schuldig en daardoor had ik voortdurend een vol hoofd en fysieke klachten. De SelfloveBoost heeft ervoor gezorgd dat ik mijn schuldgevoel herken, erken en accepteer en daardoor mag laten gaan. Het heeft me duidelijkheid gegeven over wat er “onder” het schuldgevoel zit. Ik weet nu dat ik mezelf mag zijn en mijn eigen keuzes mag maken. Dat ik niet verantwoordelijk ben voor het gedrag van de ander. Dat ik een stoere sterke vrolijke vrouw ben. Esmeralda neemt de tijd om precies de vinger op de juiste plek te leggen. Persoonlijk en precies passend bij mij. Ze is kundig, meelevend maar ook in staat om mij een halt toe te roepen en “aannames” de deur te wijzen. En is een geweldig leuk mens. Ik zou de SelfloveBoost aanbevelen, het was geweldig en helemaal top 😊.
Hetty
Selfloveboost